Hemnet börsnoteras under andra kvartalet

Innehåller annonslänkar
Våra spekulationer bekräftas om att Hemnet börsnoteras under 2021, andra kvartalet närmare bestämt. Vi har inga fastställda datum än men bevakar allteftersom prospektet och fler detaljer kommuniceras.

Hemnet som företag har haft en årlig genomsnittlig försäljningstillväxt på ungefär 21 procent mellan 2018 och 2020 och en justerad EBITDA-tillväxt på cirka 21 procent under samma period.

Innehåll

Hemnets börsnotering – detta har vi hört

Ryktena har gått varma ett tag om Hemnets IPO. Dagens Industri (Di) trodde tidigare att Hemnet troligtvis kommer ha sin börsnotering under april i år och Hemnet har nu bekräftat att de avser att notera sig under andra kvartalet i år.

Vi skrev om att Hemnet börsnoteras tidigare i ett separat inlägg.

Nya uppgifter

Fler uppgifter har framkommit och Hemnet bekräftar nu som sagt att de avser notera sig på Stockholmsbörsen under andra kvartalet.

Vd Cecilia Beck-Friis uttalar sig om att Hemnet börsnoteras:

“Jag är stolt över att kunna tillkännage vår avsikt att notera Hemnet på Nasdaq Stockholm. Hemnet har utvecklats till ett “win-win”-koncept för hela bostads­marknaden … Detta har lett till en stark finansiell utveckling med en årlig genomsnittlig försäljningstillväxt på ungefär 21 procent mellan 2018 och 2020 och en justerad EBITDA-tillväxt på cirka 21 procent under samma period. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på vår starka grund som Sveriges ledande bostads­plattform.”

Chansen att få tilldelning i IPOn

Detta kan bli en av de mest populära IPOs under 2021 när Hemnet börsnoteras och därmed riktigt svårt att få tilldelning. Utöver den aspekten, skriver Hemnet i sitt pressmeddelande att “Registrerade fastighetsmäklare kan komma att beaktas särskilt vid tilldelningen. Anställda i Hemnet ges förtur vid allokeringen till ett värde uppgående till 30 000 kronor per anställd.”, vilket kan göra det ännu svårare att få tilldelning.

Läs vår IPO-guide hur du maximerar dina chanser att få tilldelning i populära börsintroduktioner

Företaget Hemnet

Hemnet är nog vida känt för de allra flesta svenskar. I synnerhet i Coronatider är det många som slösurfar på Hemnet och drömmer sig bort till en sommarstuga, större boende eller fjällstuga. Även om ett köp eller en försäljning skulle ligga en bit bort i tiden kan det vara bra att hålla koll på marknaden via Hemnet regelbundet för att skaffa sig en uppfattning om utbud och pris.

hemnet börsnoteras

Lite intressant data från Hemnet om sina användare: Under 2020 spenderades 64,6 miljoner timmar på Hemnet, vilket motsvarar ett genomsnitt per capita om 38 minuter per månad.

Ja vi svenskar älskar verkligen att söka runt på Hemnet och drömma sig bort.

Hemnet startades 1998 och är Sveriges största bostadsportal. Bostadsmarknaden är som bekant glödhet nu med stor uppgångar det senaste året, men vad som är mer intressant för Hemnets affärer är att siffrorna för antalet försäljningar hittills i år pekar mot en ökning jämfört med 2020. Antalet sålda villor är ungefär detsamma som 2020, men en uppgång i antalet bostadsrätter och fritidshus kan ses på ca 7 respektive 10%.

Nettoomsättningen har vuxit med en genomsnittlig årlig tillväxttakt om 20,8 procent sedan 2018, vilket resulterade i en nettoomsättning om 544,1 miljoner kronor 2020. 

Hemnets finansiella mål och utdelningspolicy

Inför Hemnet börsnotering 2021 har styrelsen antagit en rad finansiella mål:

  • Tillväxt: Årlig omsättningstillväxt om 15-20 procent
  • Lönsamhet: Jjusterad EBITDA-marginal om 45-50 procent på medellång sikt
  • Skuldsättning: Nettoskuld i förhållande till justerad EBITDA som understiger 2,0x
  • Utdelningspolicy: Årlig utdelning som uppgår till minst en tredjedel av resultatet efter skatt. I det fall Bolaget har överskottslikviditet ska den återföras till aktieägare genom till exempel extra utdelningar eller aktieåterköp.


Vi sparar och investerar hos Avanza som vår primära plattform och hoppas att Hemnets börsnotering kommer att finnas tillgänglig att teckna här

avanza

Betyg: 5 av 5.

Våra IPOs under 2021

Vi har börjat med att sammanställa de IPOs vi tecknar med förhoppning att få tilldelning. Listan sträcker sig från 2021 och vi hoppas kunna få möjligheten lägga in Hemnet framåt vårkanten.

Tror du på en börsnotering av Hemnet i vår och kommer du i så fall att vara med i striden om tilldelningarna?

Lämna en kommentar