Hemnets börsnotering redan i april

Innehåller annonslänkar
Hemnets börsnotering kommer allt närmare, och kommer att ske nu i april i år. Detta vet vi hittills.

Hemnets börsnotering – detta har vi hört

Dagens Industri (Di) gissade redan i mars att det ligger något i att Hemnet ska börsnoteras i april – detta enligt uppgifter till tidningen. Redan i november gick ryktena och då rapporterades det att Hemnet hade kontaktat flera investmentbanker för att få hjälp med noteringen.

Hemnet har bekräftat uppgifterna om en börsintroduktion och aktien kommer att börja handlas 27/4. Sista dagen att svara på IPOn är den 26/4 och det går att teckna sig via Carnegie och Nordnet.


Hemnets börsnotering kan tecknas på både ISK och KF via Nordnet

nordnet

Betyg: 5 av 5.

Det sägs att börsvärdet ska landa på 10 miljarder och med en omsättning på ca en halv miljard innebär det 20 gånger försäljningen. Hemnet är dock ett lönsamt bolag med en rörelsevinst på nästan 200 miljoner under 2019.

Hemnet är ledande på bostadsannonser i Sverige. Blocket gjorde en satsning 2014 i ett försök att utmana Hemnet och knyta mäklarna närmare sig. 2019 gav man dock upp och har sedan dess fokuserat på hyresmarknaden istället.

Prospekt och mer information

Hemnet har offentliggjort prospektet samt datum:

Teckningsperiod: 19 – 26 april

Första handelsdag 27 april

Läs mer och teckna dig hos Nordnet

Hur gör vi – tecknar vi eller avstår denna IPO?

Företaget Hemnet

Hemnet är nog vida känt för de allra flesta svenskar. I synnerhet i Coronatider är det många som slösurfar på Hemnet och drömmer sig bort till en sommarstuga, större boende eller fjällstuga.

Även om ett köp eller en försäljning skulle ligga en bit bort i tiden kan det vara bra att hålla koll på marknaden via Hemnet regelbundet för att skaffa sig en uppfattning om utbud och pris.


Hemnets börsnotering kan tecknas på både ISK och KF via Nordnet

nordnet

Betyg: 5 av 5.

Våra tankar

Med tanke på svenskarnas stora intresset för börsintroduktioner och Hemnetsurfande och med tanke på Hemnets nästan monopolliknande ställning, är vi redan nu väldigt intresserade av Hemnet börsnotering. Till skillnad från många andra noteringar, rör detta ett bolag vi allra flesta känner till och har en personlig koppling till, vilket borde öka intresset.

Våra IPOs under 2021

Vi har börjat med att sammanställa de IPOs vi tecknar med förhoppning att få tilldelning. Listan sträcker sig från 2021 och vi hoppas kunna få möjligheten lägga in Hemnet framåt vårkanten.

Tror du på en börsnotering av Hemnet i vår och kommer du i så fall att vara med i striden om tilldelningarna?

Lämna en kommentar