Hemnets börsnotering redan i april?

Innehåller annonslänkar
Det ryktas att Hemnets börsnotering kommer allt närmare, kanske redan i april i år. Detta vet vi hittills.

Innehåll

Hemnets börsnotering – detta har vi hört

Dagens Industri (Di) tror att det ligger något i att Hemnet ska börsnoteras i april – detta enligt uppgifter till tidningen. Redan i november gick ryktena och då rapporterades det att Hemnet hade kontaktat flera investmentbanker för att få hjälp med noteringen.

Di erfar att Hemnet har träffat en del investerare t den senaste tiden för att knyta till sig ankarinvesterare till en kommande börsnotering.

Det sägs att börsvärdet ska landa på 10 miljarder och med en omsättning på ca en halv miljard innebär det 20 gånger försäljningen. Hemnet är dock ett lönsamt bolag med en rörelsevinst på nästan 200 miljoner under 2019.

Hemnet är ledande på bostadsannonser i Sverige. Blocket gjorde en satsning 2014 i ett försök att utmana Hemnet och knyta mäklarna närmare sig. 2019 gav man dock upp och har sedan dess fokuserat på hyresmarknaden istället.

Pressmeddelande från Hemnet 8/4

Fler uppgifter har framkommit och Hemnet nu bekräftar nu att de avser notera sig på Stockholmsbörsen under andra kvartalet.

Hemnets vd Cecilia Beck-Friis uttalar sig: “Jag är stolt över att kunna tillkännage vår avsikt att notera Hemnet på Nasdaq Stockholm. Hemnet har utvecklats till ett “win-win”-koncept för hela bostads­marknaden genom att skapa den bästa möjliga upplevelsen och produkterna för våra besökare och affärspartners. Detta har lett till en stark finansiell utveckling med en årlig genomsnittlig försäljningstillväxt på ungefär 21 procent mellan 2018 och 2020 och en justerad EBITDA-tillväxt på cirka 21 procent under samma period. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på vår starka grund som Sveriges ledande bostads­plattform.”

Chansen att få tilldelning i IPOn

Detta kan bli en av de mest populära IPOs under 2021 och därmed riktigt svårt att få tilldelning. Utöver den aspekten, skriver Hemnet i sitt pressmeddelande att “Registrerade fastighetsmäklare kan komma att beaktas särskilt vid tilldelningen. Anställda i Hemnet ges förtur vid allokeringen till ett värde uppgående till 30 000 kronor per anställd.”, vilket kan göra det ännu svårare att få tilldelning.

Läs vår IPO-guide hur du maximerar dina chanser att få tilldelning i populära börsintroduktioner

Företaget Hemnet

Hemnet är nog vida känt för de allra flesta svenskar. I synnerhet i Coronatider är det många som slösurfar på Hemnet och drömmer sig bort till en sommarstuga, större boende eller fjällstuga. Även om ett köp eller en försäljning skulle ligga en bit bort i tiden kan det vara bra att hålla koll på marknaden via Hemnet regelbundet för att skaffa sig en uppfattning om utbud och pris.

Hemnet startades 1998 och är Sveriges största bostadsportal. Bostadsmarknaden är som bekant glödhet nu med stor uppgångar det senaste året, men vad som är mer intressant för Hemnets affärer är att siffrorna för antalet försäljningar hittills i år pekar mot en ökning jämfört med 2020. Antalet sålda villor är ungefär detsamma som 2020, men en uppgång i antalet bostadsrätter och fritidshus kan ses på ca 7 respektive 10%.


Vi sparar och investerar hos Avanza som vår primära plattform och hoppas att Hemnets börsnotering kommer att finnas tillgänglig att teckna här

avanza

Betyg: 5 av 5.

Våra tankar

Med tanke på svenskarnas stora intresset för börsintroduktioner och Hemnetsurfande och med tanke på Hemnets nästan monopolliknande ställning, är vi redan nu väldigt intresserade av Hemnet börsnotering. Till skillnad från många andra noteringar, rör detta ett bolag vi allra flesta känner till och har en personlig koppling till, vilket borde öka intresset.

Våra IPOs under 2021

Vi har börjat med att sammanställa de IPOs vi tecknar med förhoppning att få tilldelning. Listan sträcker sig från 2021 och vi hoppas kunna få möjligheten lägga in Hemnet framåt vårkanten.

Tror du på en börsnotering av Hemnet i vår och kommer du i så fall att vara med i striden om tilldelningarna?

Lämna en kommentar