Tomt på kontot? Vi går på pengajakt


Tomt på kontot med för många dagar kvar i månaden till lönen? Vi går på pengajakt för att leta upp och ta vara på dolda värden och bortglömda pengar. Den fattigaste helgen är snart här och som vi tidigare nämnt, så gör vår buffert och vårt kreditkort att vi egentligen inte är så drabbade , men vi tar tillfället i akt att försöka leva extra billigt och rannsaka våra utgifter. Detta inlägg handlar om att leta upp och ta vara på bortglömda pengar – dags för pengajakt.

Innehåller annonslänkar

Ingen långsiktig strategi att ha tomt på kontot

Är detta ett återkommande inslag i din ekonomi att det ekar tomt på kontot och att det känns som att det är för många dagar kvar i månaden tills lönen kommer? Läs då hur du kommer igång med ditt sparande

Pengar tillbaka med Cashback

Då vi gjorde all julshopping online och var noga med att använda olika cashbacksajter som Refunder, MyBonus, Cashbackshopping osv så fick vi in en hel del bonus. Nu är det dags att inkassera den bonus som är redo för utbetalning, vilket för vår del blev flera hundralappar. Pengar som trivs mycket bättre på vårt konto än som saldo hos cashbacksajterna.

Refunder cashback

Signa upp dig på Cashbacksajterna om du inte redan gjort det. Vi använder och rekommenderar främst Refunder och MyBonus

Kuponger och bonusar

Nu om någon gång är det verkligen en bra tid att lösa in sin bonus från Ica, Libero etc. Vi gick igenom lådan med “viktiga” papper och hittade både en kupong från Libero på 50 kr som snart går ut, en kupong för en gratis chokladmjölk, en värdeavi som vi fått när en försäkring avslutades och på kontot hos Ica fanns 150 kr i bortglömd bonus.

Även annan bonus hos till exempel Stadium och Clas Ohlson hittades, vilket är bra att veta inför kommande måsteköp.

Samla pant

tomt på kontot

Samla pant. Detta förslag ger inte många kronor, utan får mer ses som en rolig aktivitet för hela familjen som dessutom kan ge några tior. Utrusta alla med plasthandskar och påsar och ge er ut på en tur längs cykelvägarna för att leta pant och plocka skräp.

Troligtvis hittar ni mer skräp än pant, så har ni några flaskor hemma så kan det vara bra att ta med dem också. Turen avslutas vid närmsta pantställe och pengarna kan användas till något som barnen enas om.

Rensa ut och sälj

Sälj Sälj Sälj! Jag tror inte att vi är ensamma i att ha massvis med saker ståendes som aldrig används. Idag är en bra dag att sälja dessa. Nu kanske ni tänker att det är urdumt att försöka sälja saker på årets fattigaste dag men jag håller bara halvt med. Dyra saker som säljs genom budgivning bör man säkert vänta med.

Har du däremot länge tänkt sälja sulkyn som aldrig används för ett par hundra kronor, så ut med den på till exempel Facebook Marketplace. Gratis att testa och försöker folk pruta kan du alltid säga nej och hoppas att någon nappar efter löning. Glöm inte heller att många har fina nyårslöften om träning och kan betala dyrt för din klädhängare- eller crosstrainer som du bör skriva i annonsen.

Presentkort

Presentkort är roligare att ge bort än pengar tycker många. Inte roligare att få tycker jag. Presentkorten ligger där som ett dåligt samvete och skapar stress i takt med att utgångsdatumet närmar sig. Sälj dem istället.

Trots att du inte kan räkna med att få ut ett belopp som helt motsvarar kortets värde, så gör pengarna bättre nytta om de investeras i något spännande bolag. På sikt kan de då växa till ett mycket högre belopp än vad presentkortet var på.

Har du några fler tips om man har tomt på kontot så här i slutet av januari?

Lämna en kommentar