Cashback – få pengar när du handlar

Genom att bara klicka på en knapp i din webbläsare innan du gör ditt onlineköp så kan du få extra rabatt; Rabatt som utbetalas till ditt konto när du uppnått en viss summa och är skattefri. Tycker du att det låter som en bra deal? I så fall bör du börja använda någon eller några av de cashback-sajter som finns tillgängliga. Så hur fungerar cashback och var signar man upp för att få återbäring på köpen?

Så fungerar cashback

De olika cashbacksajterna har många olika onlinebutiker anslutna till sig och det kan löna sig att registrera sig hos mer än en för att täcka in flera butiker. När du registrerat dig så går du antingen in på din onlinebutik via cashbacksajten eller installerar ett tillägg som blir en knapp i din webbläsare med vilken du lätt aktiverar bonusen på ditt köp. Samma tillägg påminner dig om att det finns återbäring att hämta när du går in på någon av de onlinebutiker de samarbetar med. När du slutför ditt köp registreras det och du får snabbt reda på hur mycket pengar du kommer att kunna ta ut när processen är klar.

Cashback pengar tillbaka

Återbäring/bonus på köpen

Oftast ligger cashbacken på 3-7% men många gånger finns det olika kampanjer där de höjt återbäringen tillfälligt. Emellanåt kan man få riktade erbjudandet, t.ex. trippel återbäring under en vecka. Ibland kan återbäringen istället vara ett bestämt belopp som tex när man erbjuds att testa en viss tjänst och samtidigt få en återbäring som vida överstiger det belopp man betalat för tjänsten.

Så kommer du igång med cashback

Innan du kan sätta igång behöver du registrera dig på Cashback-sajter. Olika sajter har olika handlare knutna till sig så det lönar sig att ha några stycken. Vi själva använder bland annat Refunder, som har ett stort utbud av butiker anslutna hos sig.

Refunder cashback

Gå med i Refunder och få 50 kr när du handlat för 100 kr – även refunder har sitt tillägg Refunder-knappen till Chrome, IE, Safari och Firefox så att du aldrig missar en cashback-möjlighet.

Gå med i Refunder – få 50kr


Alternativ Cashbacksajt: MyBonus. Glöm inte att ladda ned appen Autobäring – ett tillägg till Chrome, Firefox eller Opera.

Hur mycket kan man tjäna på cashback

Utöver att man i regel kan få 3-7% återbäring på köpen, finns det andra smarta tips för att boosta sin cashback. Ofta finns det erbjudande att få ett fast belopp som cashback om man signar upp sig för det specifika företagets tjänst som oftast är gratis en viss tid för att senare övergå till abonnemang med månadsavgift. Kom bara ihåg att avsluta tjänsten innan provperioden gått ut så har du gått dubbelt med vinst: Gratis tjänst + cashbacken

Det lönar sig alltid att jämföra mellan flera cashback-sajter om butiken du vill handla hos är ansluten hos flera sajter. Då kan också återbäringen skilja sig. Maxa återbäringen och välj den cashbacksajten som ger högst bonus.

Hur får man cashbacken utbetalt

Oftast behöver man ha kommit upp i en viss miniminivå av återbäring för att kunna betala ut. Det brukar ligger på 100 kr men när du kommit upp i den summan begär du att ta ut pengarna från ditt konto. Det betalas ut direkt så att du har pengarna på kontot inom några minuter.

Levla upp: Kombinera cashback och rabattkoder

Cashback i all ära, men vill du verkligen få ner prislappen på dina köp ska du använda en rabattkod vid utcheckningen av ditt köp. Dessförinnan har du givetvis redan aktiverat att få cashback. Det är inte alltid det går att kombinera cashback med rabattkoder, men det är definitivt värt ett försök. Tänk 10% med rabattkoden och sen ytterligare 6% cashback. Schysst!

Har du svårt att hitta rabattkoder? Bli student och du får fungerande rabatter till välkända varumärken. Skippa att googla efter “rabattkod butik XXX” – oftast innebär det, iaf för mig, waste of time och frustration när man klickar sig in på rabattkodssajter med tusen popups och störande reklam bara för att inse att rabattkoden inte alls fanns där eller inte fungerade. Strunt i det och läs ett tips som verkligen funderar. Bli student och få vettiga rabattkoder och lär dig något nytt på köpet när du läser kursen.

Levla upp ytterligare: Planera dina köp så att du får poäng på ditt favoritkreditkort också. I mitt fall är det SAS Eurobonus American Express så att jag kan ta med hela familjen på en gratis flygresa. Helst köper jag så lite som möjligt, men när jag måste göra ett inköp ser jag till att hitta det lägsta priset, aktivera bästa cashbacken, fylla i en lämplig rabattkod och betala med ett kort som ger mig bonuspoäng. Då känns det iaf lite bättre.Använder du cashback?

1 tanke på “Cashback – få pengar när du handlar”

Lämna en kommentar