Flyg gratis med hela familjen

Inlägget innehåller annonslänkar

Flygbolagens bonusprogram blir ett allt viktigare instrument i en hårt konkurrensutsatt marknad. På senare tid har de riktigt bra erbjudanden avlöst varandra, allt för att behålla kunderna och dem att alltid välja sitt bolag eller allians. Som smartsnål-konsument genomskådar du givetvis detta, och väljer att plocka russin ur flera kakor -allt för att maximera nyttan och nå en gratis resa på kortast tid. Flyg gratis med hela familjen med SAS Eurobonus, kanske tom i Business class?

Men behöver man inte resa för att tjäna flygpoäng? NEJ, intjäningsalternativen har fullkomligt exploderat och nu kan du få flygpoäng i många olika transaktioner, allt från bolånet till hemförsäkring till att tanka bensin. Flyg gratis med hela familjen – låter det omöjligt? Lugnt, vi tar det steg för steg och summera enkla strategier men även ge tips på mer avancerad läsning.

SAS Eurobonus

För svenskar finns egentligen bara två alternativ på flygbolag och bonusprogram som är vettigt att börja med: SAS Eurobonus och British Airways Executive Club. Norwegian och Flygbra är inte med i undersökningen eftersom de haft finansieringssvårigheter under Corona och jag väljer att spara poäng i ett så säkert alternativ som möjligt.

Båda dessa erbjuder kreditkort kopplade till sina program, vilket innebär att du får flygpoäng för varje köp du gör på kreditkorten. I vår familj använder vi främst SAS Eurobonus där det finns flest möjligheter att tjäna in poäng snabbt.

De klart flesta intjäningsmöjligheter finns hos SAS för oss svenskar. Vi börjar med att spana in kreditkorten, som alla har välkomstpremie. Du får rätt många poäng bara av att skaffa kortet och göra några inköp de första 3 månader.

 Sas Eurobonus American Express Premium card

 • Kortet med mest pang för pengarna
 • Välkomstpremie 12000 poäng  (om du blir värvad och spenderat 15 000 kr under dina första 3 månader)
 • Du tjänar 15 poäng/100 kr
 • 0 kr första tre månader, därefter 100 kr/månad. Första året kostar kortet dig alltså 900kr.
 • Här har du möjlighet att få en sk ”2 for 1”-biljett efter att ha spenderat 150 000 kr på kortet under ett år. Det innebär att du får köpa två bonusbiljetter men bara betala för en, alternativt få en biljett för halva priset.
 • Använd min inbjudningslänk* till att signa upp sig på American Express-kortet.
Bli inbjuden och börja tjäna poäng


SAS Eurobonus American Express Elite card

 • Välkomstpremie 18000 poäng (om du blir värvad och spenderat 20 000 kr under dina första 3 månader)
 • Du tjänar 20 poäng/100 kr
 • 0 kr första månaden, därefter 400 kr/månad 
 • Här har du möjlighet att få en sk ”2 for 1”-biljett efter att ha köpt 150 000 kr på kortet under ett år. Det innebär att du får köpa två bonusbiljetter men bara betala för en, alternativt få en biljett för halva priset.
 • Få 20 000 statusgrundande poäng varje år, vilket ger dig minst Silvernivå i EuroBonus
 • Använd min inbjudningslänk till att signa upp dig på American Express-kortet och välj att du vill ha Elite-kortet. Efter att du har klickat på länken väljer du “välj annat kort” för att välja Elite-kortet.
Bli inbjuden och börja tjäna poäng


Smartsnåla tips

Man kan skapa familjekonto hos SAS Eurobonus, vilket innebär att alla poäng samlas i en pott. Därmed blir det lättare att få ihop poäng till att boka en bonusresa!

Du behöver vara noga med att läsa det finstilta och notera hur länge kortet är gratis. Missa inte att läsa inom vilket tidsspann du måste göra köp på korten för att få välkomstpremien då villkoren kan ha ändrats.

Man kan med fördel skaffa dessa kort endast för välkomstpremien, eller behålla dem under den första tiden det är avgiftsfritt/lägre avgift. Vi gör två räkneexempel: Skaffar du själv Amex korten (Amex Elite och Amex Premium) får du ihop 30000 poäng bara på välkomstpremierna. Det räcker till en resa till USA om du når upp till en 2-4-1.Annons från Kortio: Jämför alla kort och hitta rätt kort för dig


Målet: En gratis* resa i Business class

Detta var vårt mål med att skaffa kreditkorten, att få uppleva en flygresa i Business Class. I vårt fall kostade resan 100 000 poäng, samt drygt 800 kr i skatter, för två personer! Vi spenderade 150 000kr på vårt American Express och på så sätt fick vi resan för halva poängpriset.

Bildresultat för sas nya business class site:sas.se

Vad väntar du på? Ansök till kreditkorten, börja direkt och flyg gratis med hela familjen. Speciellt nu i Coronatider kan de vara bra att sätta igång och börja samlandet av poäng så att du är redo när väl världen öppnar upp igen. Lycka till i poängjakten!

Lämna en kommentar