Skydda din inkomst – med inkomstförsäkring?

Det finns olika sätt att skydda sin ekonomi mot arbetslöshet, man kan ha byggt upp en pengamaskin eller andra sidoinkomster som kan täcka upp för inkomstförlusten. Tills man kommit dit, kan en inkomstförsäkring vara svaret?

Försäkring genom sidoinkomster

Att kunna säkra upp sina utgifter, eller sina fasta kostnader, med hjälp av en pengamaskin eller andra sidoinkomster skilda från ens huvudsakliga inkomst är få förunnat. För pengamaskins-alternativet kan man räkna på 4%-regeln som en tumregel för hur stort kapital man behöver för att kunna leva på det.

Vilket sparande krävs för att bli ekonomiskt oberoende

A-kassa

Flera fackförbund erbjuder ofta en extra inkomstförsäkring som ingår om man är medlem i facket. Det finns många olika fackförbund men vi har undersökt Unionen och deras erbjudande.

Försäkring via fackförbund

Om man blir arbetslös och är med i en svensk a-kassa kan man få arbetslöshets­ersättning, dock max 80% av ersättningstaket på 33000kr/mån. Att helt förlita sig på denna försäkring kan alltså innebära ett rejält tapp i inkomst i de fall man har en månadslön på över 33000 kr.

inkomstförsäkring

Unionens inkomstförsäkring ingår om man är medlem i fackförbundet och kompletterar ersättningen från a-kassan, vilket innebär att man kan få ersättning upp till 80% av ens lön, för inkomster upp till 60 000 kronor per månad före skatt. Notera att det finns en begränsning i tid för försäkringen, ungefär 7 månader.

Separat inkomstförsäkring

Vill du ha extra trygghet, eller som lösning tills du byggt upp dina sidoinkomster eller pengamaskin kan en separat inkomstförsäkring vara intressant.

Accept är ett svenskt försäkringsbolag, som bland annat har inkomstförsäkring. Inkomstförsäkringen kompletterar ersättningen ifrån a-kassan vid arbetslöshet. Läs mer om Accept inkomstförsäkring

Lämna en kommentar