Billigare att flytta tjänstepensionen nu

Innehåller annonlänkarIdag den 1/4 träder de nya reglerna kring flytt av tjänstepensioner i kraft. Nu blir det betydligt billigare att flytta tjänstepension och vi rekommenderar alla att ägna en stund åt sin pension. 20-30 minuter kan spara dig mycket pengar!

Den 10/2 2021 röstade riksdagen igenom förslaget om maxtak för flyttavgifter. From idag den 1a april ska en flytt kosta max 600 kr. Observera att det inte gäller traditionella försäkringar utan endast fondförsäkringar (utanför kollektivavtal), tecknade efter 1 juli 2007.

Tidigare har det gått att räkna hem en flytt av pensionen till tex Avanza på något eller några år men nu blir det breakeven omgående! Fördelen med Avanza jämfört med många andra alternativ är att man inte har någon årligt kapitalavgift – en sk skalavgift som betalas på hela kapitalet oavsett vilka fonder som väljs.

Billigare att flytta tjänstepension

Vi har ofta sett sådana avgifter på ca 0.25% – 0.60% per år. Det kan tyckas vara småpengar och inget att bry sig om, men tänk på att denna avgift kommer att dras år ut och år in på ditt kapital. Med ränta på ränta blir det mycket pengar i slutändan. Givet en avkastning om 10% per år, kan du få 27% mer i pension efter 40 år.

Hela 27% skiljer det sig om du har en årlig kapitalavgift på 0.6% jämfört med 0% avgift (på 40 år, givet en årlig avkastning på 10%).

Du hade alltså kunnat ha 27% mer kapital till din pension om du varit aktiv tidigt och flyttat ditt pensionskapital till tex Avanza. Men det slutar inte där: Oftast har Avanza större utbud av fonder och där kan man många gånger hitta billigare likvärdiga fonder, tex bred Sverigefond, Globalfond och Asienfond. Vi har halverat våra fondavgifter efter att vi flyttat till Avanza.


Efter vår flytt får vi över tre miljoner mer i pension. Flytta din tjänstepension idag och ha chans till högre pension.

avanza

Betyg: 5 av 5.

Vi vet ju allt detta eftersom vi skrivit om det flertalet gånger – ändå blir vi lika förvånade varje gång hur otroligt kraftfullt ränta-på-ränta är. Vi är också väldigt glada att ha kommit till denna insikt så pass tidigt i livet.

Tack och lov är det så att nästan oavsett när du insett detta finns det pengar att spara. Även om du redan börjat ta ut delar av din pension kan en flytt spara dig mycket pengar. Pensioner där utbetalning redan pågår går dock inte att flytta.

Mer information på ämnet

Vi ska inte bli långrandiga utan vill du ha mer information om hur man bär sig åt för att flytta sin tjänstepension rent praktiskt, rekommenderar vi att läsa vår artikel Flytta din tjänstepension. Vi har flyttat de pensioner vi kan och med våra sparhacks för tjänstepension i kombination med kollektivavtalad tjänstepension får vi drygt 3.5 miljoner mer i pension!

Lämna en kommentar