Trainimal IPO

Innehåller annonslänkar
Börsintroduktion är det nya svarta dessa dagar och vi fortsätter skriva om ännu en – Trainimal IPO! Sista dagen att svara är den 31/3, så passa på och teckna om det är intressant. Hur tänker vi – teckna eller avstå?

Företaget Trainimal

Trainimal tillhandahåller individanpassad träning och kostrådgivning digitalt genom egenutvecklad teknologi. De själva presenterar sig som “Trainimal AB utvecklar och driver abonnemangsbetalda lösningar för fysisk träning och kostrådgivning online. Vår mest kända produkt är MammaFitness som är skapad av den välkända träningsprofilen Olga Rönnberg. “

Nyhetsbyrån har intervjuat Trainimals VD Mikael Perez:

Snabbfakta

Sista dag att svara: 30/3 (Avanza) och 31/3 (Nordnet)

Handelsplats: NGM Nordic SME

Pris per unit: 33 kr

Minsta antal units: 160 st (tot 5280 kr)

Första handelsdag: 16/4

Det går att teckna sig både på Avanza och Nordnet, och på både bla ISK och KF.

Trainimal IPO presentation

En fördel med denna börsnoteringen är att det går att teckna sig båda på Avanza och Nordnet. Det ökar chanserna att få tilldelning om man tycker att IPOn ser intressant ut.

Feminvest intervjuade VD och Vice-VD i ett podd-avsnitt:

Läs också hela Trainimals prospekt.

Vår strategi

Vi behandlar oftast börsintroduktioner som en kortsiktig affär. Dvs vi säljer alltid på första handelsdagen oavsett hur kursen går. För att maximera chanserna att få tilldelning ansöker vi på olika typer av konto (tex både ISK och KF) och på flera personnummer.

Hur tänker vi?

Så här tänker vi kring att teckna Trainimal IPO:

Positivt
  • IPOs är fortsatt väldigt hett
  • En del snack om IPOn på sociala medier men hade gärna fått vara lite till
Negativt
  • Affärsvärldens två flaggor:
  • – Omoget bolag
  • -Täta personkopplingar

På Twitter ligger det ute en omröstning huruvida man tänker teckna sig för Trainimal eller ej. Svaret blir ingen exakt vetskap men att lyssna in hur snacket på sociala media och Twitter går är en aspekt vi tar hänsyn till när vi beslutar om vi ska teckna eller avstå en IPO. I skrivande stund planerar majoriteten av de som svarat att inte teckna Trainimal IPO.

Affärsvärldens två flaggor handlar om att det är ett omoget bolag som har investerat i lägenheter i Spanien. Bolaget svarar Affärsvärlden att de inte avser fortsätta med sådana investeringar. Den ena lägenheten utgör hälften av företagets tillgångar(!).

Den andra flaggan handlar om täta personkopplingar: “Grundare och storägare i Trainimal är Håkan Rönnberg och hans maka Olga Rönnberg. Med Håkan som styrelseordförande och Olga som vice VD känns det omöjligt att förvänta sig att VD kan sätta ihop sin egen ledningsgrupp.”

Spontant känns detta som ett omoget bolag och utan att gräva i detaljerna börjar man undra om de verkligen är redo att börsnoteras. Detta kokar ner till att vi tvekar och kommer att avvakta att teckna Trainimal IPO in i det sista för att se om det kommer fler analyser innan deadline.

Uppdaterat: Vi tecknade inte denna IPO

Hur har det gått för oss hittills i år?

Vi har sedan årsskiftet börjat sammanställa vilka IPOs vi valt att teckna oss för. I listan visar vi även tilldelning, om någon, samt ev vinst.

Hur tänker du, tecknar du Trainimal?

Trainimal första handelsdagen

Uppdaterat 16/4 09:45

Traininmal faller ca 30% i börsöppningen. Teckningskursen var på 33 kr och i skrivande stund knappt en timme in på första handelsbanken ligger kursen på ca 22 kr.

2 tankar på “Trainimal IPO”

    • Vi avstod också, båda trainimal och Plexian. Det kommer fler tåg, men ska ändå bli spännande att följa deras första tid på börsen.

      Svara

Lämna en kommentar