Savelends börsnotering innan midsommar

Savelends börsnotering kommer allt närmare, och kommer att ske innan midsommar i år. Detta vet vi hittills.

Innehåll

Innehåller annonslänkar

Savelend börsnotering – detta vet vi

Savelend har bekräftat att de planerar en börsintroduktion innan midsommar i år och de har indikerat att en börsnotering på Nasdaq First North ligger i korten sedan ett tag tillbaka.

Savelend tror att det finns flera fördelar med att arbeta i en noterad miljö:

“Huvudsyftet med börsintroduktionen är att accelerera SaveLends tillväxt, såväl organiskt som via förvärv. Kapitalet från emissionen kommer framför allt att användas till expansion över landsgränserna för både investerings- och faktureringsplattformen….Vi har också en uttalad förvärvsstrategi och vi bedömer att möjligheterna att genomföra förvärv förbättras som noterat bolag. Vår bedömning är att en notering av aktierna på Nasdaq First North är en kvalitetsstämpel för SaveLend. Detta kommer att öka synligheten av bolaget och stärka SaveLends varumärke…” säger Ludwig Pettersson, grundare och VD på SaveLend Group.

Angående vilka nätmäklare det går att teckna sig hos för Savelends börsnotering kan vi glädjande konstatera att det går på både Avanza och Nordnet. Inför varje börsnotering är detta något vi givetvis hoppas på för att kunna maximera chanserna till att få tilldelning.

Investerare får förtur

Vi har varit i kontakt med Savelends VD Ludvig Pettersson som bekräftar uppgiften om att de som investerat i plattformen ska få förtur i IPOn. Detta är goda nyheter för oss eftersom vi under året fått uppleva hur svårt det kan vara ibland att få tilldelning. För att få tilldelning krävs i många fall att man följer en strategi för att maximera chanserna.

Vi välkomnar såklart förturen till oss investerare men tycker även att det är rätt beslut ur ett rättviseperspektiv. Med tanke på hur stort intresse det är på IPOer i dagens börsklimat är det väldigt roligt att se att företaget väljer att premiera de som investerar och har konto hos Savelend – hatten av för det!

Gör så här om du vill teckna

Maxa dina chanser att få tilldelning:

  1. Skapa konto hos Savelend
  2. Sätt in 10 000, 20 000 eller 30 000 kr (och få välkomstbonus upp till 600 kr)
  3. Teckna hos Nordnet och/eller Avanza (prioritera Nordnet mtp förtur)
  4. I början av vecka 20 kommer det att dyka upp en ruta i inloggat läge på Savelend.se. Där kan du meddela ditt intresse EFTER att du har tecknat dig hos Nordnet.

Vår bredare analys med länk till prospekt, intervju av VD mm finns i inlägget Savelend IPO – teckna med förtur

Fler fördelar som aktieägare

Aktieägare till Savelend kommer att premieras med lägre service­avgifter på plattformen och med tiden planerar man även att lägga till fler aktieägarförmåner.


Öppna konto hos Savelend! Använd vår tipslänk, sätt in 10000 och använd Smartinvest. Bjud sen in din partner som gör likadant. Då kommer ni tillsammans ha fått 1200 kr på en investering om 20000kr = 6%! Direkt!

savelends börsnotering

Betyg: 5 av 5.

Företaget Savelend

Savelend har cirka 45 anställda med kontor i Sverige, Finland och Polen. De erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer. Det Savelend gör är att tillhanda en marknadsplats där investerare kopplas samman med låntagare. Här får privatpersoner och företag plattformen att investera i kredittyper med olika löptider, räntor och risknivåer.

Kvartalsrapport Q1 2021

Savelend har precis redovisat rapporten för det första kvartalet 2021

(Belopp inom parentes avser samma period föregående år) 

  • Nettoomsättningen för perioden uppgick till 19,1 MSEK (12,2 MSEK), en ökning med 57 %
  • Rörelseresultat före avskrivningar uppgick till -0,7 MSEK (-2,6 MSEK)
  • Rörelseresultatet uppgick till -2,6 MSEK ( -4,2 MSEK)
  • Nettoresultatet uppgick till -2,9 MSEK ( -4,3 MSEK)
  • Resultat per aktie före utspädning uppgick till -0,84 SEK (-1,29 SEK)

Tipsbonus

En stor fördel med Savelend är den generösa bonusen de erbjuder. Skapar du konto och inom 30 dagar investerar 10 000 med deras SmartInvest-funktion så får du 400 kr – det är 4% i avkastning direkt! Så här ser bonusen ut, om du sätter in totalt:

InsättningBonus
5000 kr200 kr
10 000400 kr
20 000600 kr

Man får alltså mer bonus ju mer man sätter in, 600 kr som max på en insättning på 20 000 kr.

Börja investera hos Savelend

Våra tankar

Vi har som sagt investerat i Savelend sedan en tid tillbaka och tycker att det fungerar väldigt bra. Vi ser också att det finns en del snabba och lätta saker som Savelend skulle kunna göra för att få ytterligare kunder och för att få existerande kunder att investera mer.

Inför Savelends börsnotering kommer vi givetvis att ganska prospektet samt övriga parametrar på samma sätt som vi alltid gör inför IPOer som vi skriver om.

Läs vår analys om IPOn

Vi har skrivit ett inlägg med fler detaljer nu när IPOn och teckningsperioden är igång

Lämna en kommentar