Sista chansen på dubbla välkomstpoäng med SAS Amex

På onsdag är sista dagen att få dubbla välkomstpoäng med SAS Amex. Ta tillfället i akt att börja sommaren med 24 000 Eurobonuspoäng så du är redo när Coronan släpper.

Innehåll

Innehåller annonslänkar

SAS Amex Premium

American Express har tre kort där man tjänar in SAS-poäng på varje köp. Vi rekommenderar främst SAS Amex Premium. Är du intresserad av de andra korten har vi gått igenom dem nedan.

Under denna kampanj får man dubbla välkomstpoäng med SAS Amex, som alltså är de poäng man får vid signup om man nått ett visst spenderingskrav. För premiumkortet får man, i samband med kampanjen, 24 000 poäng om man spenderar 20 000 kr under tre månader.

Ordinarie välkomstbonus är 12 000 poäng, men här klipper Amex till med det dubbla, vilket är riktigt bra. När det är kampanjer brukar de “bara” ge upp till 25% fler välkomstpoäng. Jämförelsevis kostar en resa till USA 60 000 poäng i ekonomiklass, eller 100 000 poäng i Business Class.

Utöver välkomstpoängen får du 15 EuroBonus Extrapoäng per 100 kr vid vanliga köp samt halva poängpriset på en valfri bonusresa en gång per år om du handlar för 150 000 kr under ett kalenderår. Detta kallas för 2-4-1 och har sparat oss många poäng genom att utnyttja denna. Premium-kortet kostar 100kr /mån.

dubbla välkomstpoäng med sas amex

Med Premium-kortet får man också en reseförsäkring. Vi har utnyttjat den vid försenat flyg eller bagageförsening.

Vilka butiker tar Amex?

Historiskt har Amex varit rätt svårt att betala med, eftersom avgiften som handlarna fick betala var avsevärt mycket högre än tex Visa och Mastercard. Det verkar dock som att Amex har ändrat sin prissättning för sedan några år tillbaka upplever vi att de flesta ställen accepterar Amex. Här är några butiker som accepterar Amex som betalmedel:

Ett sparhack, eller rättare sagt poänghack (förutom att passa på att få dubbla välkomstpoäng med SAS Amex), är att koppla ditt Amex-kort till ditt Paypal-konto. Vissa e-handlare som inte accepterar Amex har Paypal som alternativ. Genom att ha kopplat Amex till ditt Paypalkonto och väljer det när du checkar ut får du då ändå poäng på ditt köp.

Skaffa SAS Amex premium

Så här tycker vi om SAS Amex Premium

Ett Amex-kort är “standardutrustning” i vår plånbok och har varit så under många år. Möjligheten att få bonuspoäng på varje köp tycker vi ger väldigt mycket mervärde. Speciellt när vi kunde åka hela familjen till USA i SAS Plus (ekonomiplus) med lite bredare säten och riktigt bra service.

Skatterna för flygresorna blev några hundralappar per person och resten betalade vi med Eurobonuspoäng. Det är perfekt att kombinera med en 2-4-1 så att man får halva poängpriset på biljetten så att poängen räcker längre. Vårt stalltips är att försöka välja de lite bredare sätena än ekonomi om du ska flyga långt.

Vi har inget intresse av att betala de löjligt höga priser som en plats i Business Class kostar, men med våra bonuspoäng (som vi främst tjänat in via Amex) har vi haft möjligheten att verkligen lyxa till resorna med dessa biljetter.

Översikt av korten

Vill man kika på de andra Amex-korten som ger SAS-poäng har ni nuvarande välkomstpoäng med denna kampanjen i relation till spenderingskravet. Just kolumnen poäng per krona kan vara intressant att kika på om man vill vara lite strategisk.

KortPoängSpenderingskravPoäng per kronaMånadsavgift
Classic12 00015 0000.80
Premium24 00020 0001.2100
Elite36 00030 0001.2400
Alla tre korten ger dubbla välkomstpoäng med SAS Amex i nuvarande kampanj

Var redo post-corona

Vi hoppas att samhället snart öppnar upp igen och när det sker kan det vara bra att ha ett gäng SAS Eurobonuspoäng på kontot så att man kan komma iväg på den där drömresan. Med en 2-4-1, kostar bonusbiljetten 30 000 poäng till USA eller Asien i ekonomiklass.

I och med dubbla välkomstpoäng med SAS Amex tom 5/5 2021 finns det bra chanser att kickstarta din poängintjäning och börja fundera på vart nästa resa ska gå.

Skaffa SAS Amex premium

2 tankar på “Sista chansen på dubbla välkomstpoäng med SAS Amex”

  1. Post-Corona ger jag ca 30% risk att sas är i KK eller sitter så mycket i skiten att de snart går i KK. Att börja ge extrema deals är bara ännu en indikation på detta.

    Pengarna är snart slut för SAS (igen) och de åker fortfarande på Vite i princip varje månad för att de inte betalar av sina skulder (inställda biljettersättningar + annat). Det börjar dessutom bli tal om att olika länders regeringar ska dra dem inför rätta, så som Norge och Danmark. SAS är ett högriskbolag idag.

    Svara
    • Tur att Eurobonus är sitt eget bolag nu då :-)!

      Svara

Lämna en kommentar