Så maxar du SAS Amex och reser i Business class

Inlägget innehåller värvningslänkar
SAS Amex (American Express) har en kampanj där man just nu får dubbla välkomstpoäng om man signar upp sig på deras kort. Med våra tips får kan du åka till USA eller Asien i Business Class för två. SAS American Express är bästa kreditkortet 2021 i kategorien för oss som drömmer om den där långresan, kanske med familjen i business class.

Förhoppningsvis håller Corona på att släppa taget nu i och med att vaccinationerna nu börjat rulla igång på allvar, så snart kan vi nog ut och resa igen. Och visst vore det fint att flyga i lite bättre säten med mer plats och bättre service?

Innehåll

Skaffa kortet och börja tjäna poäng idag

Som sagt, Amex har en kampanj nu där man får dubbla poäng i välkomstbonus om man skaffar deras kreditkort. För att få erbjudandet måste du ansöka senast den 5/5 2021.

SAS erbjuder tre olika kort: Classic, Premium och Elite. Längre ned i artikeln beskriver vi skillnaderna mellan kortet men i huvudsak handlar det om olika poängintjäning per köp, välkomstbonus och huruvida det ingår reseförsäkringar eller ej.

Skaffar man Premium-kortet får man alltså nu 24 000 poäng vilket kan jämföras med att en SAS bonusresa till t.ex. USA kostar 50 000 poäng i Business Class, eller 40 000 i Plus, om man använder en så kallad 2-4-1 (samt skatter på ca 500-600 kr).

sas business

Med Elite- och Premium-kortet har du möjlighet att få en s.k. 2-4-1 som du kan använda till resor i hela världen. Du får då halva poängpriset på valfri EuroBonus-resa för upp till två personer med SAS Bonus eller Star Alliance. För att få denna 2-4-1 ska du ha handlat för 150 000 kr under ett kalenderår.


Passa på att signa upp för Amex-korten innan den 5/5 då kampanjen tar slut. Vi har inte tidigare sett en sådan här generös kampanj, då det oftast har rört sig om att man får 25% poäng emellanåt, men aldrig 100% som nu.

Efter att man har fått kortet och uppnått det spenderingskravet som gäller för att få välkomstpoängen, kan man avgöra om man vill fortsätta med kortet för att få poäng på varje köp man gör, eller ringa och säga upp kortet hos Amex.


Skaffa SAS Amex Premium

Vi anser själva att Premium-kortet är det kortet som ger mest sett till kostnaden. Classic-kortet är trevligt iom det är kostnadsfritt men då missar man att man kan få en 2-4-1 som gäller till hela världen (för classic gäller 2-4-1 endast inom Europa). Mest pang för Eurobonuspoängen får man genom att använda dem till en resa i Business Class till USA eller Asien. Sätena och servicen är outstanding.

SAS American Express Classic

Är inte kortet valt som default klickar du på “Välj annat kort”

sas amex

Spenderingskrav för att få välkomstbonusen: 15 000 kr

Välkomstbonus: 12 000 poäng

12 000 SAS EuroBonus Extrapoäng tilldelas ditt konto så snart du spenderat 15 000 kr under dina första 3 månader som kortmedlem.


Skaffa SAS Amex Classic

SAS American Express Premium

Välkomstbonus: 24 000 poäng

Spenderingskrav: för att få välkomstbonusen: 20 000 kr

24 000 SAS EuroBonus Extrapoäng tilldelas ditt konto så snart du spenderat 20 000 kr under dina första 3 månader som kortmedlem.


Skaffa SAS Amex Premium

SAS American Express Elite

Välkomstbonus: 36 000 poäng

Spenderingskrav för att få välkomstbonusen: 30 000 kr

36 000 SAS EuroBonus Extrapoäng tilldelas ditt konto så snart du spenderat 30 000 kr under dina första 3 månader som kortmedlem.


Skaffa SAS Amex Elite

Översikt av korten

KortPoängSpenderingskravPoäng per kronaMånadsavgift
Classic12 00015 0000.80
Premium24 00020 0001.2100
Elite36 00030 0001.2400

Hack för att maxa dina SAS-poäng med Amex

Här kommer lite överkurs i hur man kan maxa poängen och nå en resa i Business Class till USA eller Asien med detta hack. Välj ett kort:

 • SAS Amex Classic – Spendera 15000kr. 12000 välkomstpoäng + 1500 poäng iom dina inköp = 13500 poäng
 • SAS Amex Premium– Spendera 20000kr. 24000 välkomstpoäng + 3000 poäng iom dina inköp = 27 000 poäng
 • SAS Amex Elite– Spendera 30000kr. 36000 välkomstpoäng + 6000 poäng iom dina inköp = 42 000 poäng
 • Bjud in din partner till samma kort och uppnå spenderingen där. Nu har ni dubbelt så mycket poäng!
 • Om ni båda signar upp för Elite-kortet tex får ni 72 000 poäng + 12 000 poäng pga inköpen för att nå spenderingskravet. Handla därefter så att ni når upp till en 2-4-1 på ett av korten. 24 000 poäng ytterligare har ni nu, dvs totalt 108 000.

  Ni har nu uppnått 108 000 poäng har råd med en resa till USA eller Asien i Business Class för två personer vid användning av en 2-4-1.

Det råder delade meningar om huruvida man kan signa upp till fler av korten (och få mer bonus) eller inte, men vi har haft flera kort samtidigt och varit öppna med det mot Amex.

Tänk bara på att den som blir inbjuden måste nå upp till spenderingsgränsen för att få välkomstpoängen. Glöm inte heller att alltid betala kreditkortsräkningen i tid. Drar man på sig påminnelseavgifter och ränta kan det bli en dyr historia.

Koppla ihop era SAS Eurobonuskonto till ett familjekonto för att slå samman era poäng och snabbare nå drömresan. Detta görs på SAS.se.

Att tänka på med denna strategin

Här gäller det att fundera igenom hur mycket man tror sig spendera, så att man inte spenderar bara för spenderandets skull.

Bästa kreditkortet 2021. Korten Komplett Mastercard och SAS Amex Premium är en väldigt bra kombination av kreditkort att ha i plånboken och därför blev båda korade till bästa kreditkortet 2021 av oss. Läs mer här

Krav på spenderingen

Det kan tyckas vara mycket man måste spendera men det går snabbare än vad man tror. Vi rekommenderar aldrig att man spenderar mer bara för att nå upp till en viss gräns.

Ett tips är att det går bra att köpa tex presentkort om man bara har lite kvar för att nå upp till spenderingskravet. Bauhaus, Hornback och IKEA är sådana ställen vi har köpt presentkort till – affärer man vet man kommer besöka i framtiden.

Fördelar och skillnader med korten

 • Få SAS EuroBonus Extrapoäng vid varje köp och förvandla poängen till flygresor.
  • Classic: 10 EuroBonus Extrapoäng per 100 kr vid vanliga köp
  • Premium: 15 EuroBonus Extrapoäng per 100 kr vid vanliga köp
  • Elite: 20 EuroBonus Extrapoäng per 100 kr vid vanliga köp
 • Halva poängpriset på en valfri EuroBonus-resa en gång per år
  • Gäller för upp till två personer med SAS Bonus eller Star Alliance när du handlat för 150 000 kr under ett kalenderår. (För Classic endast inom Europa, 100 000 kr)
 • Kompletterande reseförsäkring när du betalar resan med kortet (Gäller ej classic)

  Alla detaljer finns på American Express hemsida.

Lycka till i jakten mot din SAS bonusresa!

8 tankar på “Så maxar du SAS Amex och reser i Business class”

 1. Jättekul & tack för fiffig vägledning i bonus-poäng-djungeln!
  Fortsatt trevlig helg
  Hälsar
  Lars D

  Svara
  • Hej Lars och tack för din kommentar! Hoppas det hjälper att ta dig närmare drömresan!

   Svara
 2. Smart! Tack! 🙂

  I villkoren står det “Erbjudandet gäller endast nya kortmedlemmar. Erbjudandet gäller inte om du haft ett American Express-kort under de senaste 6 månaderna…” Har ni sett om det blir några problem att få bonusen om man ansöker om flera kort? I så fall bör man väl troligen välja Elitekortet.

  Svara
  • Vi har haft flera kort samtidigt och varit öppna med det mot Amex i all dialog. När man ansöker får man t.o.m. upp en ruta där man kan fylla i om man redan har ett Amex-kort sedan tidigare och huruvida man vill ha kvar det eller ej. Där uppger vi alltid korrekta siffror och har inte haft några problem med det. Men du har helt rätt angående de sex månaderna och vi tolkar det som att det inte går att ansöka om tex ett classic kort idag om du hade ett i tex mars i år.

   Svara
 3. Rekommenderar alla att läsa Amex villkor. Man får inte ha tre kreditprodukter samtidigt och man får bara värvningsbonus (enligt villkoren) om man inte har haft något kort de senaste sex månaderna…

  Svara
  • Hej Pelle och tack för din kommentar! Bra tillägg, man ska som alltid läsa villkoren!

   Svara
 4. Hej!

  Det står att man inte får poäng om man redan har ett Amex-kort. Gäller det att skaffa alla tre på en gång då eller blir man diskvalificerad och får bara ett kort om man ansöker om tre?

  Svara
  • Hej Maria och tack för din fråga! Vi har haft flera kort samtidigt och varit öppna med det mot Amex i all dialog.

   Svara

Lämna en kommentar