De bästa tipsen till Black Friday

Inför kommande rea-säsong listar vi de allra bästa tipsen till Black Friday och Black week i år. Vad behöver du tänka på, hur planerar du på bästa sätt och, kanske ännu viktigare, hur du följer planen. Det är lätt att ryckas med i köphetsen när alla reklamblad skriker SUPER-REA och vi hoppas att denna lista hjälper dig att klicka hem just den produkten du letar efter till det bästa priset – om du verkligen behöver prylen.

Innehåller annonslänkar

När är Black Friday 2021?

Black Friday inträffar efter Thanksgiving, den fjärde fredagen i November. 2021 är Black Friday den 26 november, men redan efter singles day (11/11) börjar vissa affärer med begränsade erbjudanden.

Black Friday hela veckan

Black Friday är inte längre under bara en dag, utan pågår hela veckan innan själva Black Friday. Därefter kommer CyberMonday med fler erbjudande, dock inte alls lika bra erbjudanden som under BlackFriday-veckan.

Håll därför koll på erbjudanden redan helgen innan BlackFriday-veckan, eller Black-week som den ibland kallas. Men de allra bästa köpet brukar göras under Black Friday, dock är det också då du har allra mest konkurrens med andra köpsugna som vill klicka hem årets deal.

Håll koll på de bästa erbjudanden

Det enkla svaret är att lägga upp bevakningar på Prisjakt. Även om Prisjakt emellanåt har haft problem att indexera erbjudande som kommer och går inom loppet av några timmar så är detta den enklaste lösningen.

Glöm inte att tjäna på dina köp
SAS Eurobonus Amex är ett kreditkort som ger poäng du kan använda till en flygresa. Just nu kan man få upp till 60 000 poäng vilket motsvarar en resa till USA eller Asien.

Läs mer

Skriv en önskelista, Gör upp en budget

Kanske ett av de bästa tipsen till Black Friday är att inte ryckas med i köphetsen. Tänk efter om du verkligen behöver den här produkten istället för att ryckas med när alla skriker köp.

50% rabatt kan verka vara ett riktigt bra erbjudande, men om det visar sig att du aldrig använder prylen är köpet tämligen värdelöst. Såvida du inte kan sälja prylen veckan efter till ett högre pris, något som vi sett tidigare, speciellt efter de första åren Black Friday kördes i Sverige. Detta gäller inte minst grafikkort.

Gör en budget över hur mycket du vill spendera totalt och skriv ned en lista över vilka produkter du letar efter, samt hur mycket vi vill spendera per produkt. Detta kommer hjälpa dig att dels köpa rätt prylar du letar efter, men också en koll så att du inte spenderar för mycket.

bästa tipsen till Black Friday

Vilka produkter brukar det vara bäst deals på?

Historiskt har de bästa dealsen varit på elektronik och då främst datorprylar så som grafikkort, hårddisk och andra gamingtillbehör. Även datorskärmar har det varit bra rea på och laptops.

TV-apparater är en annan produktkategori som brukar gå ned väldigt mycket i pris. Nya TV-modeller brukar lanseras på våren, så handlarna vill sälja ut lagret av årets modeller för att göra plats för nästa års modeller.

TV-spelskonsoller brukar det också vara bra deals på. Både när det kommer till lägre pris, men också att du har chans att få ett bättre paket med fler spel bundlade till din konsol. Just i år är det lika svårare att göra en prognos och gissning eftersom komponentbristen har begränsat utbudet av konsoler och datortillbehör samt drivit upp priserna.

Andra erbjudanden för oss aktieintresserade då? Jodå, vissa år har till exempel Avanza haft Black Friday-erbjudande som innebär courtagefri handel med amerikanska aktier. Så ha koll på om din nätmäklare erbjuder något liknande i år.

Läs mer

Vet vad du vill ha, var beredd på att omvärdera

Gör din hemläxa och scanna av marknaden först, vet vad du vill ha. Men var också redo att behöva ta en annan produkt en just den du läst på om. Det kan vara så att en liknande produkt, säg TV, med snarlika specifikationer säljes till ett extremt mycket lägre pris. Vet vad du ska titta på och vad som är viktigt för dig.

Detta är vad vi rankar som de bästa tipsen till Black Friday och hoppas att de kan att hjälpa dig när årets shoppingdag snart sätter igång! Lycka till!

FAQ

När är Black Friday 2021?

Black Friday inträffar efter Thanksgiving, den fjärde fredagen i November. 2021 är Black Friday den 26 november, men redan efter singles day (11/11) börjar vissa affärer med begränsade erbjudanden.

När är Black Week 2021?

I Sverige har man breddat Black Friday från att gälla endast en dag, till hela veckan och istället kalla det för Black Week. Black week inträffar v47 2021.

Lämna en kommentar