SAS Amex Premium och Elite – upp till 60000 poäng

Just nu pågår en ny kampanj där man kan få riktigt många Eurobonuspoäng med SAS Amex Premium och Elite. Vi har aldrig sett en så bra kampanj tidigare. Upp till 60 000 Eurobonuspoäng i välkomstbonus som räcker för en resa till USA!

Innehåller annonslänkar

SAS Amex Premium

American Express har tre kort där man tjänar in SAS-poäng på varje köp. Vi rekommenderar främst SAS Amex Premium. Är du intresserad av de andra korten har vi gått igenom dem tidigare.

Under denna kampanj får man 30 000 välkomstpoäng med SAS Amex Premium, som alltså är de poäng man får vid signup om man nått ett visst spenderingskrav. För premiumkortet får man, i samband med kampanjen, 30 000 poäng om man spenderar 30 000 kr under tre månader.

Utöver välkomstpoängen får du 15 EuroBonus Extrapoäng per 100 kr vid vanliga köp samt halva poängpriset på en valfri bonusresa en gång per år om du handlar för 150 000 kr under ett kalenderår. Detta kallas för 2-4-1 och har sparat oss många poäng genom att utnyttja denna. Premium-kortet kostar 100kr /mån.

dubbla välkomstpoäng med sas amex

Med Premium-kortet får man också en reseförsäkring. Vi har utnyttjat den vid försenat flyg eller bagageförsening.

Skaffa SAS Amex premium

Så tycker vi om SAS Amex Premium

Ett SAS Amex-kort är “standardutrustning” i vår plånbok och har varit så under många år. Möjligheten att få bonuspoäng på varje köp tycker vi ger väldigt mycket mervärde. Speciellt när vi kunde åka hela familjen till USA i SAS Plus (ekonomiplus) med lite bredare säten och riktigt bra service.

Skatterna för flygresorna blev några hundralappar per person och resten betalade vi med Eurobonuspoäng. Det är perfekt att kombinera med en 2-4-1 så att man får halva poängpriset.

Vi har inget intresse av att betala de löjligt höga priser som en plats i Business Class kostar, men med våra bonuspoäng (som vi främst tjänat in via Amex) har vi haft möjligheten att verkligen lyxa till resorna med dessa biljetter.

Högst Poäng per krona: Elitekortet

Elitekortet ger det absolut flest poäng per krona när man räknar kravet på spendering för att få välkomstbonusen, 1.33 poäng/krona. Faktum är att 1.33 poäng/krona för Elit-kortet är det högsta vi sett sedan vi börjat följa SAS Amex kampanjerna. Dessutom ger Elitkortet även mer poäng när man gör köp med det: 20 EuroBonus Extrapoäng per 100 kr vid vanliga köp.

Elitkortet kostar betydligt mer än premiumkortet dock, hela 400 kr i månaden. Men för möjligheten att tjäna 60 000 kr kan det kanske vara idé att hålla kortet i några månader för att komma upp i välkomstpoängen.

Skaffa SAS Amex Elite

Översikt av korten

Vill man kika på de andra Amex-korten som ger SAS-poäng har ni nuvarande välkomstpoäng med denna kampanjen i relation till spenderingskravet. Just kolumnen poäng per krona kan vara intressant att kika på om man vill vara lite strategisk.

KortPoängSpenderingskravPoäng per kronaMånadsavgift
Premium30 00030 0001100
Elite60 00045 0001.33400

Vilka butiker tar Amex?

Historiskt har Amex varit ganska svårt att betala med, eftersom avgiften som handlarna fick betala var avsevärt mycket högre än tex Visa och Mastercard. Det verkar dock som att Amex har ändrat sin prissättning för sedan några år tillbaka upplever vi att de flesta ställen accepterar Amex. Här är några butiker som accepterar Amex som betalmedel:

Ett sparhack, eller rättare sagt poänghack, är att koppla ditt Amex-kort till ditt Paypal-konto. Vissa e-handlare som inte accepterar Amex har Paypal som alternativ. Genom att ha kopplat Amex till ditt Paypalkonto och väljer det när du checkar ut får du då ändå poäng på ditt köp.

6 svar på ”SAS Amex Premium och Elite – upp till 60000 poäng”

 1. Får man behålla välkomst poängen från Elitekortet om man byter ner sig efter att man tjänat in poängen. Vet du?

  Svara
  • Hej! Det har fungerat för oss tidigare att göra så.

   Svara
 2. Hur snart får man tillgång till poängen, vet du det? Vi planerar att resa i februari och jag misstänker att det är för snart inpå. 🙂

  Svara
  • Hej! Det brukar inte ta mer än någon dag efter att du nått spenderingskravet tills poängen syns på ditt Amex-konto. Sen överförs alla poäng från Amex till SAS en gång i månaden (för oss kring ett månadsskifte). Lycka till, hoppas ni kommer iväg på resan!

   Svara
 3. Gäller detta erbjudande fortfarande?

  Svara
  • Tyvärr inte! Men förhoppningsvis kommer det en bra kampanj snart!

   Svara

Lämna en kommentar