Så maxar vi våra passiva inkomster

Innehåller annonslänkar
Vi har flera olika sidoinkomster/passiva inkomster och att hyra ut våra prylar via Hygglo är en av dem. Vi jobbar vidare med inkomsterna från dessa i en flerstegsraket där vi boostar pengarna i tre steg.

Boost nr 1: Prylen jobbar för oss

Visst är det en härlig känsla att ens prylar jobbar för en. Prylen vi hyr ut för en vecka har vi några minuters jobb före och efter uthyrningen men sen sköts allt utan att vi behöver vara inkopplade eller arbeta.

Skatten är också väldigt trevlig, om man nu kan säga så om beskattning. Detta eftersom uthyrningarna beskattas som inkomst av kapital, dvs fast 30%, och inte som inkomst med det saftiga tillägget av den statliga skatten. Efter Hygglos provision på 20% återstår drygt 50% av uthyrningssumman.

Boost nr 2: Pengarna jobbar för oss

När vi väl fått pengarna utbetalda för uthyrningen, så är det dags för dem att ta över stafettpinnen. Direkt sätter vi in pengarna hos SAVR så att de kan jobba för oss på aktiemarknaden. För att lättare kunna följa pengarna vi får in från uthyrning av våra prylar har vi skapat en särskild portfölj för sidoinkomster.

I vår sidoinkomst-portfölj på SAVR har vi i skrivande stund dessa fonder:

Fond

Ordinarie avgift (%)

Avgift SAVR (%)

Skillnad

1.39

1.06

24%

1.59

1.07

33%

1.34

1.02

24%

1.59

0.93

42%

2.18

1.42

35%

SAVR har inte alla fonder i sitt utbud så vi har även följande fonder på Avanza som ingår i sidoinkomstportföljen:

Vår avkastning på uthyrningen 2020: 84%

Prylarna vi hyr ut är sådana vi har köpt för att själva använda och uthyrningen är bara en bonus. I år roade vi oss ändå med att räkna på vilken avkastning vi har fått på dessa och kunde summera avkastningen på uthyrningen till 60% (netto), räknat på prylarnas inköpsvärde!

Vi är väldigt nöjda med denna siffra eftersom det är pengar vi inte haft om vi låtit prylarna ligga kvar i garaget istället för att hyra ut dem. Det är dock inte slut där. Eftersom vi investerade pengarna direkt och dessa investeringar ökade med hela 40% (!) under 2020 blev den totala avkastningen 84%!

Boost nr 3: Ränta på Ränta-effekten

När vi började uthyrningen hade vi inte ens kunnat drömma om att under ett år få en avkastning på 84%. Men det slutar inte där. Förutom att vi hoppas på att få in ännu mer pengar till portföljen från framtida uthyrningar kommer vi att låta nuvarande kapital ligga kvar investerade och växa till följd av vår bästa vän: ränta-på-ränta effekten.

Lämna en kommentar