SAVR – samma fonder billigare

Nu tar vi steget och flyttar en del av våra fonder som vi har på Avanza till SAVR för att sänka kostnaderna. SAVR är en ny uppstickare och konkurrent till andra nätmäklare som Avanza och Nordnet.

De erbjuder samma fonder men med betydligt lägre förvaltningskostnad. Hur kan de göra detta? Istället för att behålla provisionen som en fond betalar ut till nätmäklaren betalar SAVR tillbaka större delen av den till oss sparare.


30-50% lägre fondavgifter med SAVR blir med ränta på ränta mycket pengar över tid. Öppna konto hos SAVR idag och få samma fonder till lägre avgift


Tex kostar populära fonden TIN Ny teknik hos SAVR 1.07% istället för ordinarie avgift 1.59%.

savr tin ny teknik

Lägre fondavgifter jämfört med Avanza och Nordnet

Nedan har vi listat ett axplock av alla de fonder som SAVR erbjuder billigare än sina konkurrenter.

Fond

Ordinarie avgift (%)

Avgift SAVR (%)

Skillnad

1.39

1.06

24%

1.59

1.07

33%

1.34

1.02

24%

1.59

0.93

42%

2.18

1.42

35%

Vi flyttar från Avanza

Nästa steg vi gör nu är att flytta flertalet av våra fonder från Avanza. Vi lägger alla våra intäkter från våra Hygglo-uthyrningar på ett separat ISK, som vi investerar i främst aktiva fonder – jämfört med indexfonder som annars är vår gebit. Några av dessa fonder är listade i tabellen ovan. Det går också att läsa mer om dem genom att klicka på länkarna.

För att vara tydlig: Vi flyttar inte hela vårt kapital, utan ser SAVR som ett komplement till vår huvudportfölj som finns hos Avanza. SAVR har en väldigt bra tjänst men det saknas fortfarande fonder som vi sparar i, tex Handelsbanken Hållbar Energi. Dessutom är vi väldigt nöjda kunder hos Avanza och hoppas snart flytta vårt bolån till Avanza och få 0.99% i bolåneränta som en del av fördelarna när man är private banking.

Så flyttar du dina fonder till SAVR

Det är väldigt enkelt att flytta fonder i en ISK från tex Avanza. I inloggat läge finns ett alternativ “Flytta ISK till oss” som påbörjar en guide i flera steg där du kommer att välja vilket konto som ska flyttas. Proceduren var tämligen enkel och det krävdes ingen manuell handpåläggning från vår sida.

För- och nackdelar

Fördelar
 • Låga fondavgifter = mer över till oss sparare
 • Bra mobilapp
 • Säker inloggning med BankID
 • Enkel överföring av kapital från bank
 • Enkelt att flytta fonder från annan bank
Nackdelar
 • Alla fonder finns inte
 • Väldigt avskalat UI
 • Ingen direktbetalningslösning som tex Trustly

SAVR Omdöme – Vårt slutbetyg

Vårt slutbetyg är att uppstickaren SAVR är en riktigt bra tjänst som utmanar de klassiska nätmäklarna Avanza och Nordnet med samma fonder men till lägre pris. Med ränta på ränta kan den lägre avgiften bli mycket pengar över tid.

Vi ser SAVR som ett komplement till de stora nätmäklarna, främst pga lite mindre utbud samt mindre utbyggd sajt med färre funktioner som tex Avanza erbjuder där det är lättare att analysera sitt innehav.

För våra enkla portföljer, eller de fonder där det är uppemot halva avgiften hos SAVR jämfört med ordinarie avgift, flyttar vi direkt över till SAVR och skrattar hela vägen till Internetbanken.

Frågor och svar om SAVR

2 tankar på “SAVR – samma fonder billigare”

 1. Förlåt, men du glömmer att Savr har en plattformsavgift. Den gör att en del av besparingen försvinner. För en del av fonderna är det vettigt att byta, men inte alla. Vill du ha exakt en viss fond så kan det vara värt det hela, men det är inte självklart. Globalfond, sverigefond är fortsatt billigare hos Avanza & Nordnet

  Samma fonder billigare? Nej, många – men inte alla.

  Svara
  • Hej och tack för din kommentar! Plattformsavgiften är inräknad i avgifterna, både här och hos SAVR. Det finns massor av globalfonder och sverigefonder som har lägre avgift, tex SEB Sverigefond småbolag, AMF Aktiefond Sverige, Spiltan Aktiefond, Swedbank Globalfond, Coeli Global, AMF Aktiefond Global, osv.

   Svara

Lämna en kommentar