Adtraction IPO – teckna eller avstå?

Innehåller annonslänkar
Nästa börsintroduktion på gång är Adtraction. Sista dagen att svara på Adtraction IPO är redan den 6 december så det gäller att agera snabbt om man vill teckna. Givet deadlinen blir detta en lite nedkortad sammanställning.

Företaget Adtraction

Adtraction, som driver ett nätverk för digital prestationsbaserad marknadsföring. Bolaget är aktivt inom två vertikaler, e-handel och finans, där Adtraction utvecklar och driver en plattform som kopplar samman annonsörer, som vill öka sin försäljning, med olika former av partners, exempelvis digitala magasin, influencers, bloggare, forum, mobilappar och prisjämförelsesajter, som vill skapa intäkter baserat på sitt innehåll och sina besökare.

Snabbfakta

Sista dag att svara: 6/12 15:00

Handelsplats: Nasdaq First North

Pris per aktie: 60 kr

Minsta antal aktier: 100 st (tot 6000 kr)

Första handelsdag: 7/12

Avanza går det att teckna sig på bla både ISK och KF. Det går inte att teckna sig via Nordnet tyvärr.

Adtraction IPO presentation

Du kan läsa hela deras prospekt eller läsa mer på Adtraction.com

  • Erbjudandet kommer att genomföras till ett pris om 60 SEK per aktie, motsvarande ett marknadsvärde på Bolagets aktier om 630 MSEK före Erbjudandets genomförande.
  • Erbjudandet omfattar totalt 3 019 920 aktier i Bolaget, varav 1 250 000 nyemitterade aktier och 1 769 920 befintliga aktier, motsvarande ett totalt värde om cirka 181 MSEK, inklusive en övertilldelningsoption om högst 15 procent. Emissionslikviden för kostnader relaterade till Erbjudandet uppgår till 75 MSEK och avses användas för ytterligare tillväxt.
  • Anmälningsperioden i Erbjudandet förväntas pågå under perioden 26 november – 6 december 2021.
  • Första handelsdagen på Nasdaq First North förväntas bli den 7 december 2021 och aktier kommer att handlas under kortnamnet (ticker) ADTR.

Vad säger andra om Adtraction IPO?

Affärsvärlden

Affärsvärlden kommenterar: “Adtraction verkar i en komplex bransch men lyckas man hålla uppe tillväxttakten ser denna IPO ut att vara värd att teckna.”

Hur tänker vi?

Vi kommer att teckna Adtraction

Vad ska vi göra med pengarna vid en eventuell vinst?

Vi vill ju givetvis att pengarna vi tjänar på IPOs fortsätter att arbeta för oss och generera avkastning. Numera investerar vi vinsterna från våra IPO-trades i P2P-lån hos Savelend och kommer även göra så här om vi tjänar på denna börsintroduktionen

Savelend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer, men även i fastighetsprojekt. Målavkastningen är 7-9 %, men sedan 2014 har Savelend i genomsnitt genererat 13,82 % ränta på investerat kapital per år.


När du skapar ett konto och inom 30 dagar investerar med SmartInvest får du upp till 600 kr i tipsbonus

savelend

Betyg: 5 av 5.

Avkastning på vårt konto (som vi öppnade hösten 2020) är ca 12% på investerat kapital (annualiserad). Det är riktigt härligt att se hur IPO-vinsterna fortsätter generera avkastning, nu i form av räntor och amortering som tickar in på månatlig basis.

Dessutom får man som ny investerare hos Savelend en tipsbonus som ger en fin avkastning på det investerade kapitalet direkt!

Maximera chanserna att få tilldelning i IPO

Senaste tiden har det varit väldigt svårt att få tilldelning i IPO, men det finns några knep man kan göra.

Vi brukar teckna för minsta beloppet, eller något därutöver, men sprida ut det på flera konto. Notera att strategi kan innebära att man får full tilldelning på alla konto man ansökt på, speciellt om IPOn inte är så het som man trott. Det kan vara precis det man vill, men en bra sak att ha i åtanke så att man inte köper mer än vad man egentligen skulle ha velat.

  • Teckna på flera olika typer av konto (tex både ISK och KF)
  • Teckna hos flera mäklare om möjligt
  • Teckna på flera olika kontoägare

Hur har det gått för oss hittills i år?

Vi har sedan årsskiftet börjat sammanställa vilka IPOs vi valt att teckna oss för. I listan visar vi även tilldelning, om någon, samt ev vinst.

Lämna en kommentar