Hyr ut dina prylar och få en extrainkomst via Hygglo

Letar du efter att på ett enkelt sätt tjäna pengar? Hyr ut dina prylar och få en extrainkomst! Hygglo är sajten där privatpersoner hyr prylar av varandra – helt rätt i tiden med delningsekonomin. Och visst är det härligt att inte behöva göra stora investeringar om det visar sig att man bara använder prylen någon enstaka gång, bara för att något år senare säljer den med brakförlust. Å andra sidan, om du som vi är smartsnåla, hyr man givetvis ut den där lövblåsen eller skidorna som bara står där i garaget. Att annonsera på Hygglo är gratis, men de tar 20% provision när prylen väl blir uthyrd. Därefter ska det dras 30% skatt som kapitalinkomst och det är något man själv uppger i sin deklaration.

Positivt är att Hygglo har en app som man kan använda, vilket innebär att du aldrig missar en förfrågan när någon vill hyra från dig. Du får en notifiering och kan då godkänna eller avböja hyresförfrågan. När du godkänt måste den som ska hyra prylen betala. Först efter betalning lämnar du ut prylen vilket känns tryggt och du får utbetalt till ditt bankkonto några dagar efter att hyresperioden är slut (Hygglo håller pengarna så länge).

Dina prylar är försäkrade

Den som ska hyra måste identifiera sig med BankID så att Hygglo har koll på vilka det är som hyr, vilket vi som hyr ut våra prylar uppskattar. Utöver det har Hygglo en försäkring som ingår om något skulle inträffa. Vi har använt försäkringen några gånger och det har fungerat ganska smidigt. Vid ett tillfälle ville försäkringsbolaget kontakta uthyraren och fråga om skadan vilket vi ställde oss emot. Det skulle kunna påverka denna persons vilja att hyra av oss igen så vi informerade Hygglo om detta. Annars har det varit smidigt, vi har bara behövt dokumentera skadorna och skicka bilder, därefter köpa nytt/lämna in till reparation och maila in kvitto.

Tänk säsong

För att maximera intäkterna, fundera vilka prylar du har som skulle funka att hyra ut under de olika årstiderna. Vad skulle du själv vilja hyra? Ofta handlar det om prylar som används sällan eller är bulkiga och tar stor plats som man vanligtvis inte vill förvara för att bara använda en gång om året. Skidor till vintern? Kap/geringssåg till sommarens projekt?

såg att hyra ut

Det är väldigt enkelt att lägga upp en ny annons på Hygglo, bara lägg in en beskrivande text med flera bilder samt sätt ditt pris. Ett tips här är att kolla vilka priser andra i samma område tar.

Sammanfattning: Hyr ut dina prylar och få en extrainkomst

Hela processen med att hyra (eller hyra ut) fungerar väldigt smidigt och Hygglo sköter som sagt försäkring, betalning och verifiering via BankID. Tänk bara på att du får bara ut drygt hälften av det priset du sätter som den som hyr får betala (20% avgift till hygglo, 30% skatt). Oavsett så tycker jag att man får mycket för pengarna iom tryggheten. Det finns vissa som hyr ut själva via t.ex. Blocket men för oss så var det aldrig ett alternativ. Hade inte Hygglo funnits hade vi inte hyrt ut våra prylar. Vill du veta men kan du läsa mer här hur processen fungerar

Genom att använda grå-blomma-101w så får du 50 kr att hyra för på Hygglo!

Vi vill gärna ha flera sidoinkomster i vår privatekonomi där Hygglo är en av dessa. En annan som jag kan tipsa om är t.ex. en fjällstuga att hyra ut.

Lämna en kommentar