Handlade du på Black Friday?

Då var Pre-black week och Black Friday över och kvar finns Black Weekend i vad som ingår i årets största köpfest Black Week. Missar man allt detta finns Cyber Monday kvar så misströsta ej.

Reor av detta slag är jättebra om man är en fokuserad och medveten konsument och bara köper det som finns på inköpslistan, dock brukar det leda till köphets och mängder med onödiga inköp.

En enkel men smart strategi är att inte slösurfa hos återförsäljarna för att se om det finns något att köpa. Det går säkert att hitta riktigt bra deals som kanske aldrig mer återkommer, men om man knappt använder produkten, vilket allt som oftast är fallet i impulsköp, är det som att kasta pengar i sjön.

Inköpslistor under Black Friday

Använd inköpslistor och gärna prisbevakning på Prisjakt eller liknande sidor. Då har man dels koll på så att det verkligen är ett bra pris samt att man får exakt den modellen man letar efter. För tex TV kan det skilja någon siffra eller bokstav i modellbeteckningen mellan två olika TV men det är stor kvalitetsskillnad.

prisjakt

Figuren ovan visar prisbevakningen på ett par hörlurar som vi har haft ett behov av en längre tid. Vad som kan vara intressant i denna grafen är att priset gått stadigt ned med Black Friday erbjudande som tillfälliga dippar. Så priset man Black Friday 2018 och 2019 trodde var once-in-a-lifetime, visade sig några månader senare bli det nya normalpriset. I år gick priset på hörlurarna ner igen under Black week och eftersom vi gärna vill ha den slog vi till med vetskapen om att det hade varit billigare att vänta. Dock passade vi såklart på att kombinera med Refunder och SAS Amex Eurobonus och fick på så vis in lite pengar och flygpoäng den vägen.

Handla online

I Corona-tider och när vi har så många onlinebutiker finns det ingen anledning till att ta risken och besöka fysiska butiker. Dock tänker inte alla så tyvärr

black friday

Gör inte detta.

Var och vad ska man handla?

Förutom att följa sin plan, är ett annat tips att försöka byta ut tjänster till andra billigare och passa på under rean. Tex Mobilabonnemang är bra att se om man kan byta till något billigare. Vimla har nu 90% rabatt under 3 månader. Med vår tipslänk blir deras billigaste abonnemang 90kr/mån som ordinariepris, men 0 kr under de första 3 månaderna!

Vimla

0 kr under 3 månader för 3 GB-abonnemanget låter nästan för bra för att vara sant. Måste skaffas innan 1/12 dock.

Black Week istället för Black Friday

När Black Friday infördes i Sverige var det väldigt mycket fokus på Fredagens erbjudande de första året och vid midnatt när torsdagen över gick till fredagen kom det ut helt otroliga erbjudanden men i väldigt begränsat antal antal. Då var det främst teknik och prylar som reades ut och på olika forum tipsade man varandra under småtimmarna om de bästa priserna.

Rean och tipsningen fortsätter men är utdraget över hela veckan och kallas nu Black Week – en mer sund approach än att man ska behöva sitta uppe 00:00 – 04:00 för att ha en chans att till ett bra köp.

Under 2020 kan man också skönja Pre-Black Week: rea veckan innan Black week.

Vettigt med Black Friday-rea INNAN julafton

En väldig fördel med Black Friday-rean är att den ligger innan julafton så man kan passa på att handla in julklapparna till en billigare peng; Och slippa julstressen!

Stalltipset är att köpa det man behöver och funderat på länge och inte ryckas med av inpulsköp. Då kan man nyttja Black Friday till din fördel så gå inte i konsumentfällan!

Skriv gärna i kommentarerna hur du agerar under Black Friday och hur din strategi ser ut!

2 tankar på “Handlade du på Black Friday?”

  1. Jag hade en inköpslista för Black Friday och har hållit mig till den. Det var mest förbrukningsartiklar inom hygien och hudvård, lite kläder till barnet samt några julklappar. Först kollade jag för varje artikel in priserna i olika butiker. Därefter kollade jag hur mycket cashback olika cashbacksajter gav i de aktuella butikerna och till sist fick jag fram i vilken butik och via vilken cashbacksajt varje artikel skulle köpas.

    Svara
    • Låter som en bra strategi!

      Svara

Lämna en kommentar