Billigaste bilförsäkringen

-Innehåller annonslänkar-

Vilken är den billigaste bilförsäkringen? Det är verkligen en djungel där ute med massvis med alternativ när man ska försäkra bilen. Som en övning för min egen del tänkte jag göra en undersökning över vilken försäkring som är billigast för vår Skoda.

Detta är nåt som jag brukar göra med ojämna mellanrum och något man bör göra med alla tjänster man har, allt från olika typer av försäkringar (sjukförsäkring, livförsäkring, bilförsäkring), bredband, mobil, hemlarm – ja alla tjänster man har och som oftast bara “rullar på”.

Jag brukar göra jobbet själv och söker runt på flera olika försäkringsbolag efter det bästa priset. Ett sånt alternativ ska jag ha med i dagens test, annars tänkte jag testa på compricer och insplanet som jämför priser och villkor från flera försäkringsbolag.


Bästa priset hos Insplanet: 2684 kr hos Safetown. Därefter Ica Försäkringar 3006 kr.

Bästa priset hos Compricer: 2688 kr hos Safetown. Därefter Ica Försäkringar 3012 kr.

Bästa priset hos Länsförsäkringar: 2280 kr (med helkundsrabatt)

Bästa priset hos Trygghansa 3552 kr

Läs mer hos Insplanet


Priserna är närmast identiska mellan de två jämförelsesajterna. Kort kommentar när man testat båda så tycker jag Compricer saknar flera sökfilter, bl.a. hur man vill betala. T.ex. jag vill alltid ha årlig betalning men detta går inte att speca på Compricer utan resultatet visas alltid som en månadskostnad.

Vinnaren i detta snabb-test

Länsförsäkringar är klara vinnaren med billigaste bilförsäkringen men det ska tilläggas att vi har flera försäkringar där och kunde således få samlingsrabatt, så listpriset om man endast ska försäkra sin bil är högre.

Detta är en rätt bra strategi, iaf att ha med i sin undersökning och se om det lönar sig att flytta flera försäkringar in i ett och samma försäkringsbolag. Trygghansa kan också ge samlingrabatt och då skulle priset hamna på 3000 kr.

Vi fick 22% rabatt på vår bil när vi följde guiden: 7 saker bilförsäljaren inte vill att du ska veta

Tips från verkliga livet

Ett tips är att ha hemförsäkring och bilförsäkring i samma försäkringsbolag. När vi fick inbrott i vår bil för många år sedan fick vi två självrisker, en för bilförsäkringen för att laga rutan de krossade när de tog sig in i bilen, och en för hemförsäkringen för att få ersättning för de grejer som stals.

Försäkringsbolaget sade att om vi bara hade båda försäkringarna hos dem hade vi bara behövt betala för en försäkring. Osäker på om detta gäller alla försäkringsbolag men något att följa upp och ta ställning till.

billigaste bilförsäkringen

Hur ska man tänka, hur mycket försäkrat behöver bilen vara? Trafikförsäkrad, Halvförsäkrad eller helförsäkrad? Vilken självrisk?

Jag gör det enkelt för mig och passar på denna fråga. Vi har fortfarande bilen helförsäkrad och lagom hög självrisk, men detta är en fråga som vi kommer behöva se över om ett tag allteftersom bilen blir äldre.

Slutord

Slutligen vill jag bara kommentera det för mig uppenbara när man ska göra en sådan här prisjämförelse: att jag så långt det gått har använt samma värden mellan försäkringsbolagen för att få så lik jämförelse som möjligt.

Lämna en kommentar