Så får du billigare bredband

Innehåller annonslänkar
Abonnemangs och löpande kostnader eller fasta kostnader, ska man enligt vår mening göra allt man kan för att hålla nere. Detta är kostnader som bara rullar på månad ut och månad in. Man kan prata om att man ska hålla nere på den där sporadiska ute-kaffen men får du kontroll på dina fasta återkommande kostnader har du vunnit mycket i vägen till ett billigare och därmed chans till ett friare liv. Så här sänker du kostnaden och får billigare bredband med våra enkla tips och strategi

Ett exempel sådan en kostnad som bara rullar på är bredbandet. Det är något de flesta av oss behöver ha men vi ska inte ta första bästa deal för det. Givet att du har ett nät med flera aktörer ska du definitivt spela ut dem mot varandra. Nu kör vi!

Billigare bredband: Strategin

Hitta en jämförelsesajt för bredband, tex bredbandsval.se. Våra leverantörer finns alla listade på zmarket.se varför vi även kollar här.

Många bredbandsleverantörer har någon form av välkomsterbjudande – tex halva priset de första tre månaderna. Hitta ett sådant, och signa upp dig på det billigaste. Alternativt om du redan har ett bredbandsabonnemang så ring och fråga om din existerande leverantör kan matcha priset du hittat.

Nedan syns ett utklipp från Zmarket som listar de leverantörer som är tillgängliga. A3 Bredband är i nuläget det billigaste alternativet (för oss) givet att de ger halva priset i fem månader och utan startkostnad. 149.5 kr/mån de första fem månaderna kommer månadskostnaden att bli om man väljer detta. Sådana här erbjudanden kommer med jämna mellanrum.

Läs mer om A3 bredband


Ring sen en månad innan erbjudandet går ut och hör om de vill behålla dig som kund och förlänga erbjudandet. Berätta gärna om andra leverantörers välkomsterbjudanden tillgängliga vid den tiden.

En fördel med ett öppet statsnät är mängden alternativ. Ownit är en annan bredbandsleverantör och på deras sajt kan du kolla upp om de kan leverera bredband till ditt hushåll..

Ibland har bredbandsleverantörerna en blackout period, ofta på ca 24 månader, där du inte kan plocka deras välkomsterbjudande igen innan perioden gått ut. Jag har ett enkelt excelark där jag följer vilka bredbandsleverantörer jag har haft och under vilken tidsperiod.

Då kan jag enkelt se vilken leverantör jag kan signa upp mig för och ta del av deras erbjudande igen. Ibland går det att ringa och förhandla med dem, trots att det inte riktigt har gått 24 månader.

Ordinarie pris för oss ligger kring 300 kr, men de senaste tre åren har vi snittat på 170kr/mån genom att följa denna strategin.

2 svar på ”Så får du billigare bredband”

  1. Ringde Bredband2 då sambon visat sig inte ha koll på vad fakturan från dem landade på när kampanjen tog slut. Jag bad att få säga upp mitt avtal hos dem för att istället för över till A3. Då fick jag erbjudandet om att bara betala 318kr/mån plus åtta månader med 30% rabatt (binder mig 12 månader, men det är det värt när kostnaden blir betydligt lägre, annars gillar jag generellt inte att binda avtal). Om ett år ringer jag och gör samma sak igen =D

    Svara
    • Bra jobbat, det är helt rätt approach!

      Svara

Lämna en kommentar