Tibber – Smart elavtal

Innehåller annonslänkar
För en tid sedan bytte vi elavtal till Tibber och tänkte dela med oss våra erfarenheter. Man bör alltid undersöka sina alternativ till de tjänster man använder och vara beredd att byta om det finns ett bättre och billigare alternativ. Varje år jämför vi vårt elavtal och brukar byta, men nu känner vi att vi har hittat rätt med en billig, modern och nytänkande tjänst som Tibber erbjuder.

Upplevelsen har uteslutande varit helt enastående och det känns som man kliver in i framtiden direkt. Deras app är helt fenomenal och vi älskar översikten som visar elpris per timme för att planera elkonsumtionen bättre. Vi har blivit mycket mer medvetna konsumenter och appen har definitivt ändrat vårt beteende.
Byt elavtal till Tibber så får du och jag 500 kr var att köpa smarta el-prylar för i deras butik.


Fördelar med Tibber

 • Grön el från 100% förnybara källor
 • El till inköpspris utan sluga påslag
 • Analyser av din konsumtion
 • Ingen bindnings-/uppsägningstid
 • Schysst support i chatten

I appen kan man se var elen kommer ifrån och vi har hittills fått den levererad från ett vatten- eller vindkraftverk. Också en väldigt rolig feature!

Jag hade en fråga till supporten och visst är det skönt med företag som inser att telefonsupport inte funkar i dagens moderna samhälle. Deras chatt-support fungerar riktigt bra i appen och jag fick snabbt svar på min fråga.

Ett förtydligande bara att vi inte har något samarbete med Tibber utan är bara väldigt nöjda konsumenter. Vi har dock en tipslänk i detta inlägg och om du använder den får du 500 kr att använda i deras butik.

Timpriser i appen

Bästa featuren är timmätningen där du får upp vad elen kostar timme för timme per dygn. Priset på el är alltid känt de närmaste 24 timmarna så då kan vi alltså se hur timpriserna kommer att variera…och ändra beteende för att sänka elförbrukningen.

Medvetna konsumenter

En bonus, som sagt, är att vi har blivit mycket mer medvetna om vår elkonsumtion och vi märker att vi förbrukar mindre el nu. Det finns fler fördelar, som tex analys av din elkonsumtion och sk powerups/widgets till andra tjänster för att t.ex. kontrollera uppvärmning, elbilsladdning eller andra tjänster.

“Den grönaste elen är den du inte förbrukar.”

Så skriver Tibber på sin hemsida, vilket är helt rätt. Äntligen har vi ett verktyg som hjälper oss ändra vårt beteende. Vi har tidigare varit med i ett pilotprojekt där man fick en rapport på sin elkonsumtion och jämfördes med andra hushåll. Detta skulle få en att förbruka mindre el, men det funkade aldrig riktigt för oss. Nu med Tibber är det något helt annat eftersom det blir så tydlig koppling till priset – något vi smartsnåla konsumenter går igång på direkt.

tibber

Det är exakt sådan här information som gör att man kan optimera sin elförbrukning. Denna dagen hade vi igång vår luftvärmepump men stängde av under peaken.

Smarta hem

Nästa steg i vår resa är att optimera förbrukningen ytterligare med smarta prylar. Tibber har sin butik där de säljer smarta prylar, ofta till väldigt bra pris när jag jämfört.

Vi har nu beställt en smart termostat för att kunna styra vår luftvärmepump med appen via Wifi. Den mäter temperatur och luftfuktighet i rummet, Tibber hämtar väderprognosen, elpris och styr värmepumpen smartare.

Jag ser mycket fram emot, att automatiskt kunna värma upp huset med hänsyn till elpris och väderprognos.

Skaffa Tibber idag!

Tycker du, liksom vi, att detta låter intressant? Gå antingen in på Tibbers sajt för att byta eller använd vår tipslänk. Byter du elavtal via vår tipslänk får du 500 kr att köpa smarta el-prylar för i deras butik.

Byt till Tibber och få 500 kr


Frågor och svar

4 tankar på “Tibber – Smart elavtal”

 1. Det verkar ju trevligt med en användarvänlig app och så, och “El till inköpspris utan sluga påslag”. Men vad jag kan se så tar de en fast månadsavgift på 39 kr, det gillar jag inte. Själv låter jag Kundkraft upphandla min el åt mig och då blir det INGA fasta avgifter utan bara kostnaden för själva elförbrukningen. Jag har inte orkat räkna på om Tibber skulle bli så mycket billigare på elförbrukningen att det väger upp de 39 kronorna per månad, bor i lägenhet så har ingen jättehög förbrukning ändå. Har någon annan gjort den jämförelsen så skulle det vara intressant att ta del av.

  Svara
  • Hej och tack för din kommentar Alice!
   Nej det är rätt, om man bor i en lägenhet och inte står för uppvärmning, tvätt osv själv, så är det säkert svårt att hämta in den månadskostnaden. Undersökningen de publicerat på sin hemsida och som visar att de är näst billigast är baserad på en förbrukning om 18 000 kWh, vilket såklart är mycket mer än vad man normalt själv står för i en lägenhet.

   För vår familj handlar bytet till Tibber inte bara om att optimera kostnaden per kWh, utan också att bättre synliggöra vår förbrukning för att bli mer motiverade att dra ner på denna. Självklart hoppas vi också på att i slutänden spara pengar genom färre kWh och optimerad användning, men det får framtiden utvisa.

   Svara
 2. Bor också i lägenhet och då är Tibber dyrare. Kan tipsa om Borås Elhandel, de har 0kr i månadsavgift och el till inköpspris. Helt klart billigast för lägenhetsägare som kanske förbrukar runt 2000-3000 khw per år.

  Svara
  • Hej Linus och tack för din kommentar! Intressant, men vad tjänar de pengar på om de har noll månadsavgift och säljer elen till inköpspris? Låter spontant inte som en långsiktig lösning. Vad jag kan läsa på deras hemsida har de en månadsavgift om man väljer rörligt elpris: “Vårt rörliga elpris är kopplat till spotpriset på den nordiska elbörsen. Du betalar vårt inköpspris, kostnad för elcertifikat, vårt påslag och moms. Fast månadsavgift tillkommer.”

   Svara

Lämna en kommentar