Sensor Alarm IPO

Innehåller annonslänkar
Sensor Alarm IPO på ingång. Sista dagen att svara på börsintroduktionen är den 7/4. Hur tänker vi – teckna eller avstå?

Företaget Sensor Alarm

Sensor Alarm grundades i Sverige 2016 av personer med erfarenhet från b.la. larm, försäkringar, IoT-teknik, e-handel och kundservice. 2018 lanserade Sensor Alarm en helt ny och egenutvecklad säkerhetsplattform.

Målgruppen är de som avstår att köpa hemlarm pga den höga kostnaden. Sensor Alarm försöker slå sig in på marknaden med lägre pris och enklare installation med sin egen tekniska plattform som bygger på lufttrycksteknik istället för kameror och rörelsesensorer.

ca 75% av hushållen i Sverige står utanför hemlarmsmarknaden idag uppger Sensor Alarm och bedömer att det främst handlar om prisbilden. Därför tror Sensor Alarm att deras produkt kan nå dessa hushåll där de erbjuder hemlarm i abonnemangsform utan uppstartskostnader.

sensor alarm ipo

En annan intressant aspekt med Sensor Alarm är att de inte knackar dörr som vissa konkurrenter gör som en del av sin försäljningsstrategi. De behöver inte heller göra hembesök gör att installera produkten utan allt skickas hem till kunden. Detta går i linje med att hålla installationskostnader och andra kostnader nere som slår igenom på kunden som kan få ett larm till ett lägre pris än vad konkurrenterna kan erbjuda.

Marknaden är dock inte fri från konkurrenter. De larmföretagen Sector Alarm och Verisure erbjuder klassiska larmlösningar i form av kamera, rörelsesensorer och magnetsensorer till dörrar och fönster.

På uppstickarfronten finns andra konkurrenter som tex Minut och Gardio som också ger sig in med låga priser. Minut har en produkt med bla lufttrycksteknik, där de trycker på möjligheten att kombinera när man hyr ut med airbnb.

Snabbfakta

Sista dag att svara: 7/4 Nordnet, 6/4 Avanza

Handelsplats: Spotlight

Pris per unit: 8 kr

Minst antal aktier: 660 st (tot 5280 kr)

Första handelsdag: 23/4

Det går att teckna sig både på Avanza och Nordnet, och på både bla ISK och KF.

Sensor Alarm IPO presentation

En fördel med denna börsnoteringen är att det går att teckna sig båda på Avanza och Nordnet. Det ökar chanserna att få tilldelning om man tycker att IPOn ser intressant ut.

Direkt Studios har intervjuat Sensor Alarms VD Martin Norsebäck:

Läs också Sensor Alarms memorandum.

Vår strategi

Vi behandlar oftast börsintroduktioner som en kortsiktig affär. Dvs vi säljer alltid på första handelsdagen oavsett hur kursen går. För att maximera chanserna att få tilldelning ansöker vi på olika typer av konto (tex både ISK och KF) och på flera personnummer.

Just Sensor Alarms börsnotering går att teckna sig för på både Avanza och Nordnet vilket är goda nyheter om man vill gå med i IPOn. Man kan då teckna sig hos båda nätmäklarna och öka sina chanser att få tilldelning. Nackdelen med denna strategin är att man kan få full tilldelning kanske pga att aktien inte var så het och kursen rör sig därefter.

Vi använder bara pengar från lekhinken till de IPOs vi går med i, vilket betyder att det bara är en liten del av vårt totala kapital som vi har råd att gamla med.

Hur tänker vi?

Så här tänker vi kring att teckna Sensor Alarm IPO:

Positivt
 • IPOs är fortsatt väldigt hett
 • Affärsvärldens har givit 4/6 i betyg
Negativt
 • Affärsvärlden har hittat en flagga

Affärsvärlden hissar en flagga eftersom en styrelseledamot i har varit ledamot i tre bolag som försatts i konkurs samt att en annan ledamot har varit ledamot i ett bolag som försatts i konkurs.

Vi ser det negativa som hanterbara risker och tycker att produkten verkar intressant och tror att den kan slå sig in på marknaden. Vi kommer troligtvis att teckna denna IPO.

Hur har det gått för oss hittills i år?

Vi har sedan årsskiftet börjat sammanställa vilka IPOs vi valt att teckna oss för. I listan visar vi även tilldelning, om någon, samt ev vinst.

Hur tänker du, tecknar du Sensor Alarm?

Första handelsdagen

IPOn tecknades till 279% men några timmar in på första handelsdagen ligger kursen kring 7 kr vilket är ned nedgång på ca 12%.

4 tankar på “Sensor Alarm IPO”

 1. Jag tecknar en minimum-post på alla depåer, den här tror jag på!

  Svara
  • Vi har också tecknat, dock inte på lika många depåer som tex Idun och ACQ. Håller tummarna för oss nu!

   Svara
   • Jag tecknade på 9 depåer så du kan få hålla tummarna för mig med:)

    Trevlig helg!

    Svara

Lämna en kommentar