Löningshelg – Den 23e smäller det!

Idag är en bra dag, det är slutet på vardagen och inte vilken fredag som helst. Idag är det Löningsfredag och alltså löningshelg för de flesta iom att den 25e infaller på en söndag. Nu smäller det!

Ett vanligt inslag hos oss är att börja fredagsmorgonen med Fredagslåten:

spotify:artist:1ZdXKsbzlEzng93hPQeit0

Ett bra sätt att få upp alla ur sängen.

Det är som sagt både fredag och antågande löningshelg. Är det fler som brukar göra upp stora planer vad ni ska göra med pengarna?

Denna månaden går merparten av pengarna åt till att bygga buffert då vi tömt bufferten till vår senaste fastighetsaffär. Mer om den i ett kommande inlägg!

Börsen känns stekhet nu och vi lägger inte in mer kapital på börsen just nu, annat än de automatiska överföringarna som tex till barnspar och pension. Då väljer vi att hellre investera mer i krediter hos Savelend som förra året gav en genomsnittsavkastning på drygt 10%.


När du skapar ett konto och inom 30 dagar investerar 20 000 kr med tjänsten SmartInvest får du 600kr i bonus.

löningshelg

Betyg: 5 av 5.

Angående fastighetsaffären har vi insett hur viktigt det är att ha en bra relation med sin bank, speciellt om man inte passar in helt i standardmodellen för en bolånekund. Vi har tex många sidoinkomster i form av inkomst av kapital som bolåneuppstickarna kanske har svårt att räkna in som inkomst.

Vi pratade nyligen med en annan bank, som inte är vår huvudbank, och det var blankt nej på att räkna kapitalinkomster inför bolån.

Låt oss inte bli långdragna för detta kräver (och kommer avhandlas i) ett helt eget inlägg där vi kan berätta om våra erfarenheter kring bolån. Speciellt intressant om man vill något mer än att bara äga 1 boende utan också tjäna pengar på andra fastigheter, men i det kommande inlägget hoppas vi att det finns något för alla bolånetagare att hämta.

Nu njuter vi av att det är löningshelg och sätter pengarna i arbete genom att skicka över dem till olika investeringar! Berätta gärna om och i så fall vad du kommer att investera i idag.

Lämna en kommentar