Linas Matkasses Aktie – Utveckling sedan IPO

Innehåller annonslänkar
LMK Group, eller Linas Matkasses aktie började handlas den 29/3 på First North. Tyvärr blev IPOn övertecknad och det var många som stod utan tilldelning. Hur har aktien utvecklats sedan börsintroduktionen?

Första handelsdagen

IPOn blev som sagt övertecknad och trots vi följde vår strategi för IPOs fick vi ingen tilldelning denna gång. Första handelsdagen var rätt spännande för Linas matkasses aktie och sålde man på morgonen gjorde man en riktigt fin affär.

lmk group ipo

Aktien slutade på 82.51 kr under första handelsdagen vilket innebär en ökning med knappt 4%. Men sålde man på toppen på drygt 100 kr fick man drygt 25% avkastning!

Företaget LMK Group

linas matkasses aktie

Företaget LMK Group AB startades 2008 med målet att förenkla vardagen genom att erbjuda en stor variation av matkassar levererade direkt till kundens ytterdörr. I erbjudandet ingår det att kunden abonnerar på matkassarna.

Idag är de den största leverantören av s.k. mealkits i Norden. Koncernen har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och arbetar under varumärkena Godtlevert, Adams Matkasse, RetNemt och för oss i Sverige Linas Matkasse.

Linas matkasses aktie – utveckling

IPOn blev övertecknad och fönstret för att teckna sig stängde tidigare än vad som först annonserats. Aktien rusade i börsöppningen för att senare falla tillbaka till strax över teckningskursen.

Efter börsintroduktionen har aktien utvecklats sisådär och handlas i skrivande stund kring teckningskursen. Se hela kursgrafen och handla aktien hos Avanza

Vad tar vi med oss här? Det är svårt att ge någon klar slutsats, just i detta fallet skulle man givetvis ha sålt vid börsöppningen första handelsdagen men det är svårt att veta.

Vi fortsätter med vår IPO-strategi att teckna och sälja allt på första handelsdagen. I flera fall har en aktie som nyss haft börsintroduktion fortsatt upp både under de sista timmarna första handelsdagen, och den kommande tiden.

Lämna en kommentar