LMK Group IPO (Linas matkasse) – teckna?

Innehåller annonslänkar
Ännu en börsintroduktion på ingång! Nu är det högsäsong för IPO och nästa på tur att undersöka huruvida vi ska teckna eller ej är LMK Group IPO, som äger Linas Matkasse. Nu har det meddelats att teckningsperioden stänger 24/3, dvs en dag tidigare, eftersom intresset varit stort.

Företaget LMK Group

Företaget LMK Group AB startades 2008 med målet att förenkla vardagen genom att erbjuda en stor variation av matkassar levererade direkt till kundens ytterdörr. I erbjudandet ingår det att kunden abonnerar på matkassarna.

Idag är de den största leverantören av s.k. mealkits i Norden. Koncernen har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och arbetar under varumärkena Godtlevert, Adams Matkasse, RetNemt och för oss i Sverige Linas Matkasse.

Visionen är att de skandinaviska hushållen ska kunna ta sig tid att laga och äta god mat tillsammans med sina nära och kära utan att behöva stressa, planera, handla eller släpa hem matkassarna.

Efter ett par tuffa år lyckades bolaget under 2020 få rätsida på både tillväxt och lönsamhet. Under 2020 gjordes 1,74 miljoner leveranser och Koncernens nettoomsättning uppgick till 1 217 MSEK, vilket motsvarar en nettoomsättningstillväxt om 12,1 procent (17,4 procent justerat för valutakursdifferenser).

Snabbfakta

Sista dag att svara: 24/3 17:00

Handelsplats: First North

Pris per aktie: 79.5 kr

Minsta antal aktier: 100 st (tot 7950 kr)

Första handelsdag: 29/3

Avanza går det att teckna sig på bla både ISK och KF. Mer information kan du bla hitta på Nyemissioner.se

LMK Group IPO presentation

lmk group ipo

Vi har tyvärr inte kunnat hitta någon intervju av VD inför börsnoteringen men du kan läsa hela deras prospekt eller läsa mer på LMKgroup.se

Vad ska du göra om du går med vinst i LMK Group IPO?

Det är alltid bra att om möjligt, testa ett företags produkter om man funderar på att investera i dem. Om vi tecknar LMK Groups IPO och går med vinst, har vi funderat på att köpa en matkasse med vinsten.

Om du har samma tanker, använd isf koden NYKUNDMAR21 när du beställer valfri matkasse. Då får du 150 kr rabatt på dina två första matkassar, totalt 300 kr rabatt (plus en stekpanna från Fiskars). Erbjudandet tar slut 4/4.

Läs mer om erbjudandet från Linas Matkasse

Vår strategi

Vi behandlar oftast börsintroduktioner som en kortsiktig affär. Dvs vi säljer alltid på första handelsdagen oavsett hur kursen går. För att maximera chanserna att få tilldelning ansöker vi på olika typer av konto (tex både ISK och KF) och på flera personnummer.

Hur tänker vi?

Vi upplever LMK Group IPO som inte helt självklar hur man ska agera här. Den är inte lika självklar som flera tidigare börsnoteringar vi fattat beslut om och analytikerna ger olika bild och rekommendation.

Börsveckan bedömer att erbjudandet lockar med en värdering kring tio gånger rörelsevinsten för 2021 och ger rådet teckna aktien. Samtidigt ger Affärsvärlden rådet att inte teckna pga begränsad uppsida så det finns olika uppfattningar där ute.

“Även om vi generöst räknar på att LMK Group fortsätter den fina trenden från ifjol är uppsidan inte superstor” skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Den 22/3 meddelade bolaget att pga stort intresse kommer teckningsperioden förkortas och stängs redan den 24/3 17:00.

Positivt
 • Välkänt varumärke
 • Börsveckan rekommenderar att teckna
 • Inte jättehög värdering
 • Prickfritt hos Affärsvärlden
 • Stort intresse, teckningsperioden stängs en dag tidigare
Negativt
 • Affärsvärlden ger rådet att inte teckna
 • Inte lika stekhet som vissa andra IPOs upplever vi

Vi ser denna affär som väldigt kortsiktigt och sammantaget kokar det ner till att vi kommer att teckna LMK Group/Linas Matkasse i deras börsnotering och hoppas på tilldelning. Dock använder vi pengar från lekhinken som vi har råd att förlora.

Så här kan man maximera chanserna att få tilldelning

Vi brukar teckna för minsta beloppet men sprida ut det på flera konto. OBS följande strategi kan innebära att man får full tilldelning på alla konto man ansökt på, speciellt om IPOn inte är så het som man trott. Det kan vara precis det man vill, men en bra sak att ha i åtanke så att man inte köper mer än vad man egentligen skulle ha velat.

 • Teckna på flera olika typer av konto (tex både ISK och KF)
 • Teckna hos flera mäklare om möjligt
 • Teckna på flera olika kontoägare

Hur har det gått för oss hittills i år?

Vi har sedan årsskiftet börjat sammanställa vilka IPOs vi valt att teckna oss för. I listan visar vi även tilldelning, om någon, samt ev vinst.

Hur tänker du, tecknar du LMK Group?

Första handelsdagen

IPOn blev övertecknad (som vanligt i dagens IPO-klimat) och vi fick ingen tilldelning denna gång. Första handelsdagen var rätt spännande och sålde man på morgonen gjorde man en riktigt fin affär.

lmk group ipo

Aktien slutade på 82.51 kr under första handelsdagen vilket innebär en ökning med knappt 4%. Men sålde man på toppen på drygt 100 kr fick man drygt 25% avkastning!

1 tanke på “LMK Group IPO (Linas matkasse) – teckna?”

 1. Intressant at de stänger teckningsperioden en dag tidigare!
  Jag kommer teckna via flera konton på Avanza och hoppas på tilldelning. Precis som du säljer jag på första handelsdagen.
  //Sparpatrullen

  Svara

Lämna en kommentar