Aktiviteter under Corona

Kanske lite sent på bollen att skriva om vad man kan hitta på för aktiviteter under Corona nu när vaccinationen är igång. Dock tror vi att vi kommer behöva hålla avstånd ett tag till samt fortsätta anpassa de utflykter vi gör. Här är våra bästa tips på aktiviteter med fokus på barnvänliga sådana under pandemin!

Innehåll

Tänk på sparkvoten

Att aktiviteterna också är billiga är något som vi gärna ser och tänker vi tillbaka på det gångna året har vi aldrig sparat så mycket pengar som under pandemin. Det handlar främst om tre saker som blivit billigare:

Transport, eftersom vi arbetar hemifrån och använder inte bilen så ofta plus att vi sålde andrabilen. Mat, mycket färre uteluncher under pandemin. Och till sist, resor, utflykter och aktiviteter under Corona har varit en betydligt mindre utgiftspost.

Detta är vår lista med tips på aktiviteter under Corona som ger lite extra boost om man känner sig lite hängig och vill hitta på något kul.

Aktiviteter under Corona

Bjudning i trädgården

Har man tillgång till trädgård, gärna där man kan få plats med två separata sittgrupper, så kan det gå att få till en corona-anpassad fika eller lunch med några vänner eller varför inte bjuda över den där gamla vännen på ett glas vin? Med rätt kläder kan det ge timmar av härligt umgänge. Träffas dock bara friska och håll avstånd.

Skogen

Få saker ger så mycket energi som att vara ute i naturen känner vi. Att promenera ute där man bor eller ta sig till skogen har nog de flesta gjort under pandemin. Om man vill kan man ta det ett steg längre och börja cykla i skogen. Då gör sig en mountainbike bäst men om man inte vill ta den kostnaden som det innebär för att köpa en ny cykel, fungerar det också att bara snöra på sig ett par bekväma skor och traska runt.

En ryggsäck packad med extrakläder, matsäck och thermos med kaffe så är du på god väg att få ihop en rolig och billig utflykt.

Med ett tema, som tex att samla en viss typ av kottar eller saker på en speciell bokstav, blir barnen extra engagerade.

spara in på kostnader med termos

Far- och morföräldrar eller kompisar får gärna hänga med på vår corona-anpassade utflykt.

Tur i bygden

En gång- eller cykeltur i närheten där man bor kan också fungera som en spännande utflykt under Corona.

Tar man med nåt gott som man gömmer på lämpligt ställe samt ritar en skattkarta har du en perfekt utflykt som även barnen kommer att uppskatta. Att grilla korv, marsmallows eller annat gott på avsedda grillplatser är också ett bra inslag som gör utflykten lite roligare för barnen.

Bygga koja

Koja är aldrig fel! Gör en enkel koja med pinnar ni hittar i skogen eller ta med material och gör en riktig trädkoja! Kika även in bland buskar ni passerar på er tur. Vi har hittat färdigbyggda kojor där vi minst anat det och barnen tycker det är väldigt spännande att utforska dessa och kanske lämna ett meddelande till ägarna.

Lekplats-turné i närområdet

Leta upp vilka lekplatser som finns i närområdet, gör en lista och testa flera stycken. Engagera barnen med att sätta betyg på de olika för att kora vinnaren! Extra roligt blir det om deras kompisar gör en liknande tur och de sedan får jämföra resultaten.

Pokemon-jakt

Spelar barnen Pokemon är detta ett perfekt tillfälle att som vuxen själv ta upp spelandet och hänga med ut på Pokemon-jakt. Men se till att barnen inte tittar ner i skärmen när de går eller är trafik omkring.

Bonustips till sommaren

Thermosen kan innehålla mer än varm dryck. Glass i en mattermos är ett grymt spartips till utflykten under varma sommarvagar och ger många extra mamma- eller pappapoäng. Lägg gärna i en påse med isbitar i termosen så klarar sig glassen. Sen i med termosen i kylväskan med kylklampar.

Tappa inte bort barnen

Emellanåt händer det att våra barn ger sig iväg på egen hand under våra utflykter, oftast helt förutbestämt men ibland också av fri och okontrollerbar vilja. Det går så väldigt fort, speciellt när alla är på cykel och alla samtidigt kommer på att de ska cykla sin egen väg.

Sedan ett tag tillbaka har vi köpt GPS-klockor till barnen för att kunna ha koll på var de är. Har man tappat bort ett barn för en stund som växer till en längre stund och upplevt den där paniken vill man aldrig mer dit.

Bild på Cmee Play GPS klocka (Modern Blue)

Vi är väldigt nöjda med Cmee Play GPS-klockorna vi köpt. Som förälder ser man i en app på kartan var barnen är, och det går både att ringa och chatta med dem. Att använda klockorna i skolan är inga problem – det går att ställa in klasstider så att det inte börjar ringa mitt i en lektion.

Cmee Play kräver inget abonnemang utan det räcker med ett kontantkort. Vi har köpt Comviqs för 100 kr och hoppas det håller ett år innan vi behöver tanka på igen.

Köp klockan hos Babyland

Lämna en kommentar