IPO-året 2022: Detta kan vi se fram emot

Nu har vi lagt 2021 och alla tiders rekord i antal IPOs bakom oss. Dags att börja se framåt hur IPO-året 2022 kan tänkas se ut och vad vi kan se fram emot. Finns det några heta noteringar vid horisonten?

Vi kommer att lista kommande noteringar, dock inga djupgående analyser eller summeringar i detta läget, men börja med att se hur Nasdaq själva bedömer IPO-året 2022.

Nasdaqs syn på IPO-året 2022

Adam Kostyál, Nasdaqs noteringschef för Europa, kommenterar läget till Nyhetsbyrån Direkt: “Om man tittar bara på första kvartalet har vi ett väldigt starkt intresse både på First North och huvudlistan”

Vidare tror Adam Kostyál inte att att det kommer vara lika många noteringar 2022 som 2021, då det fanns bra förutsättningar marknadsmässigt och värderingsmässigt. Något som tros ligga i korten är att flera företag flyttar från First North till Stockholmsbörsens huvudlista i år, dock är det ju inga noteringar som man kan se fram emot.

Färre IPOer är förståeligt givet att det var väldigt många noteringar förra året och väldigt bra börsår. Detta börsår har hittills bjudit på en nedgång och frågetecken kring framtiden och inflationstrycket. Sammantaget är det inte helt märkligt om det blir färre noteringar.

Vi ska dock försöka hitta guldkornen ändå och hoppas kunna landa ett bra IPO-år.

Läs mer om vår IPO-strategi och hur vi förvaltar pengarna vi tjänar

IPOer på gång

Nedan följer några IPOer som ska noteras den närmaste tiden:

Newbury Pharmaceuticals

Newbury Pharmaceuticals är ett nytt läkemedelsbolag som ska noteras med sista teckningsdag 25/1. Här ger Affärsvärlden ett neutralt råd.

Läs mer hos Avanza

Learning to Sleep

Sista teckningsdag 2022-01-25

Learning 2 Sleep använder sig av KBT-behandling och hjälper patienter med sömnproblem digitalt via bolagets app. Affärsvärlden skriver att marknadspotentialen är lockande men konkurrensen tuff.

Läs mer hos Avanza

Lyckegård

Sista teckningsdag 2022-02-03

Lyckegård säljer jordbruksmaskiner för ekologiskt jordbruk. Bolaget är inte lönsamt i nuläget och den organiska tillväxten på 15% som Lyckegård har som mål tycker Affärsvärlden är realistisk. Affärsvärldens slutsats blir ett neutralt råd med motivering att bolaget har chans att bli en ESG-vinnare samt att aktien kan bli bra om de kan vända till vinst och nå sina långsiktiga mål.

Läs mer hos Avanza

Hur agerar vi?

Vi behöver gräva mer i bolagen men spontant låter inga av de ovanstående som några kioskvältare. Lyckegård kommer vi troligtvis ta oss en närmare titt på så det kanske kommer en djupare analys lite längre fram.

Hittills börjar IPO-året 2022 lite försiktigt med flera neutrala råd och inga heta noteringar än så länge.

Lämna en kommentar