Ett oplanerat aktieköp denna vecka

Den senaste tiden har det blivit några aktieköp. Inget konstigt med det, vi köper alltid löpande och i små poster. Jag försöker optimera courtaget och hålla mig till maximala antalet aktier för minsta courtaget (1kr PB Mini på Avanza). Som Private banking kan jag handla för 997 och betala 1 kr i courtage i PB Mini. För vanliga Mini courtage-klassen så gäller 597 kr.

Våra senaste aktieköp inkluderar:

  • Readly – Blev en vinst på tot ca 250 kr. Fick tilldelning i IPOn på våra två konto på totalt 100 aktier som såldes så fort börsen öppnade. Ingen mega-vinst men 250 kr är alltid 250 kr.
  • Embracer – Embracer har flyttat in i finrummet, i den s.k. långsiktiga portföljen. När jag börjar köpa in mig i ett nytt bolag lägger jag gärna det i den kortsiktiga portföljen/lekhinken om jag inte är säker på min horisont. Men nu har alltså Embracer flyttat över till det långsiktiga sparandet och jag hoppas ha kvar bolaget länge. Jag är imponerad av Lars Wingefors, Embracers VD, som entreprenör. Lyssna på framgångspodden där han blir intervjuad – grym kille!

Och till det för mig lite mer, för mig i varje fall, förvånande köpet, SHB Handelsbanken. Handelsbanken har kommit med en del nyheter i veckan, bla att man ställer in extrastämman och därmed också utdelningen och att hälften av kontoren ska stängas. Detta påverkade såklart aktiekursen men jag tror att storbankerna kommer att ha en plats framöver även om de inte kommer att vara några raketer. Med det sagt hade jag inte planerat att öka innehavet men nu blev det några köp med förhoppning att kostnadsbesparingarna ska ge bra effekt framöver.

Förhoppningsvis kan jag rapportera om tilldelning och fin försäljning av Implantica och LifeClean som är IPOs som vi tecknat oss för. Spotlight gick vi miste om och både där och i Exsitecs fall blev det en fin affär för de som tecknat.

Har du köpt något i veckan?

Lämna en kommentar