Recept med billiga grönsaker

Minst tre av våra närmsta butiker har just nu specialpris på nyskördade och lokalt odlade morötter, palsternackor, rödbetor, lök, vitkål osv, så idag fyllde jag korgen med alla dessa grödor. Det blev nog lite väl mycket, men till mitt försvar måste jag säga att det inte enbart var på grund av priset utan nog lika mycket på grund av att de var så nyskördade och fräscha. Det gick inte att låta bli.

Framöver kommer morötter att bli standardgrönsaken till middag och erbjudas som snacks till de småhungriga.

Med alla dessa grönsaker i skafferiet ser jag följande veckomeny framför mig:

  • Ugnsrostade grönsaker
  • Grönsakssoppa
  • Kalops
  • Pad thai
  • Nasi goreng

Men med tanke på hur mycket vi har i kylen just nu skulle jag ändå behöva lite fler tips på fler smaskiga recept. Gärna som går hem hos barnen också. Vad har ni för favoritrecept hemma?

grönsaker

Lämna en kommentar