Ännu enklare att nå SAS bonusresa i Business Class till New York – Kampanj

Inlägget innehåller värvningslänkar

Vi har tidigare gått igenom American Express-korten och hur du kan få ihop till en SAS bonusresa. American Express har en kampanj där man just nu får 25% fler poäng om man signar upp sig på ett av deras kort. En resa till LA, San Fransisco, New York, Boston, Tokyo eller Hong Kong (ja listan av SAS resmål kan göras lång!) kostar 50 000 poäng om man använder en 2-4-1, samt skatter på ca 500-600 kr. Det här öppnar för intressanta möjligheter, så låt oss räkna på det och se hur du på enklaste sätt kan åka på SAS bonusresa till USA eller Asien i Business Class.

Bildresultat för sas nya business class site:sas.se

Strategin för en SAS bonusresa i Businessclass

Som sagt, Amex har en kampanj nu där man får 25% fler poäng i välkomstbonus om man skaffar deras kreditkort. För att få erbjudandet måste du ansöka senast den 6 november 2019. Korten kostar 0 kr i avgift de första tre månaderna, därefter tillkommer en avgift. Läs mer om avgifterna på det tidigare inlägget om Amex-korten eller på Amex hemsida.

I exemplet nedan ansöker vi om alla tre kortet. Vi har även antagit att korten sägs upp inom tre månader och har därför utelämnat eventuell årsavgift. Om du väljer att ha kvar korten, rekommenderar vi att fortsätta med Premium-kortet. Elite-kortet kostar hisnande 400 kr/mån, Premium-kortet 100/mån, och classic-kortet är gratis. Varför är rekommenderas inte gratiskortet då? Classic-kortet har sämre intjäning – du får färre Eurobonuspoäng per spenderad krona, samt att med Premium-kortet har du möjlighet att få en s.k. 2-4-1 som du kan använda till resor i hela världen.

Steg 1: Ansök om korten

Skaffa korten via våra inbjudningslänkar nedan

SAS American Express Classic

Välkomstbonus 7500 poäng (efter en spendering om 10 000kr inom 3 mån)

Ansök om kortet


SAS American Express Premium

Välkomstbonus 15 000 poäng (efter en spendering om 15 000kr inom 3 mån)

Ansök om kortet


SAS American Express Elite

Välkomstbonus 22 500 poäng (efter en spendering om 20 000kr inom 3 mån)

Ansök om kortet


Steg 2: Spendera enligt följande schema:

  1. Spendera 20 000 kr på Elite-kortet – Ger 1,125 poäng/spenderad krona
    (säg upp när du fått över poängen till ditt SAS-konto så behöver du inte vara orolig att få betala kortavgiften)
  2. Spendera 15 000 kr på Premium-kortet – Ger 1 poäng/spenderad krona
    (lägg därefter bort kortet ett tag men säg inte upp det)
  3. Spendera 10 000 kr på Classic-kortet – Ger 0,75 poäng/spenderad krona
    (om du vill kan du ha kvar detta kort då det idagsläget kostar 0kr i årsavgift)

Vad vi har gjort nu är att vi har uppnått välkomstbonusarna på alla kort, plus att vi har gjort det i prioritetsordning. Om du inte har nått upp till spenderingen på t.ex. det sista kortet har du iaf fått de två första korten som ger mest poäng per spenderad krona.

Aktivitet: Värvningspoäng
Totalt intjäning: 45 000 poäng
Kostnad: 0 kr (om du säger upp korten inom tre månader)

Redan här har du råd med en resa inom Europa! Nästa steg öppnar möjligheterna till långresan i Business Class, så läs vidare!

Steg 3: Tjäna ihop till en 2-4-1 och få resan för halva poängpriset

En 2-4-1 innebär att du får köpa två bonusbiljetter men bara betala för en, eller få en biljett för halva priset. En sådan vill vi uppnå, dock är nackdelen att man måste spendera 150 000 kr inom ett kalenderår. Tror man att detta är möjligt ska vi fokusera på Premium-korten, vilket innebär en spendering på ytterligare 135 000 kr (150 000 – redan spenderade 15 000).

Om du fortsätter att ha ditt Premium-kort efter de tre avgiftsfria månaderna, kommer du att faktureras för hela årsbeloppet på en gång. Det fina här är att antalet outnyttjade månader räknas av och du får tillbaka avgiften för de månader du har kvar på årsavgifter kortet när du väl säger upp. Därför är det viktigt att säga upp kortet så fort du nått upp till din 2-4-1, förutsatt att du hålla nere kostnaderna och inte vill ha kvar kortet. Glöm inte att ringa in till Amex kundtjänst för att begära den utbetalningen till ditt konto. Detta är inget som sker automatiskt.

Vid en spendering om 135 000 tjänar du på ditt Premium-kort 20 250 poäng (15 poäng / 100kr)

Aktivitet: 2-4-1
Totalt intjäning: 20 250 poäng
Kostnad: 0 kr (om du säger upp kortet inom tre månader)

Nå din SAS bonusresa till t.ex. USA i Business class

Du har nu en summa om totalt 65 250 poäng. Detta visar att vi har överskjutit målet om 50 000 poäng med 15 250 poäng. Därav hade vi kunnat skippa Classic-kortet, men visst är det gött med 7500 extrapoäng till din nästkommande resa.

Ha så kul på resan!

Lämna en kommentar