Äntligen! Stor nedgång på börserna igår

Inlägget innehåller affiliatelänkar

I veckan har det skakat till på världens aktiemarknader när de i måndags gick ned 3-4%, samt under tisdagen fortsatt och en börsnedgång pga Corona viruset var ett faktum. Stockholmsbörsen OMXS30 var ned över 4% i måndags och det största raset sedan Brexit 2016. På kort sikt kan detta vara lite jobbigt i magen, men om man zoomar ut är detta mumma för oss som är nettoköpare. Men hur ska man tänka vid börsnedgång?

Några minnesregler att ha med sig i oroliga tider

  • Det lönar sig att vara långsiktig – på lång sikt har aktiemarknaden historiskt gått upp.
  • Se börsnedgångarna som köpläge – det är rea på börsen
  • Avskilj portföljen från din vardagsekonomi. Den ska kunna leva sitt eget liv och påverkar dess svägningar din nattsömn är det dags att justera risken.
  • Var försiktigt med belåning och om du använder belåning, ha koll på nivåernaSå gör vi

Som utdelningsinvesterare fokuserar jag på att mina köp blir billigare och jag får mer utdelning för pengarna. De senaste köpen i nedgången har varit Investor och Latour som bra och stabila investmentbolag, samt den börshandlade fonden XACT Högutdelande. Idag tisdag fortsätter börsen ned och det kan nog bli nåt litet köp om ett bra tillfälle dyker upp. Vi fortsätter köpa som vi alltid gör varje månad. Den börsnedgång pga Corona viruset som spridits till Italien ligger än så länge bara på 3,4,5% runtom världens börsen. Vi får väl se hur det utvecklar sig. Man ska ha i åtanke att börsnedgången efter Brexitomröstningen studsade upp och var tillbaka på samma nivå 10 dagar efter nedgången.

Brexit 2016 börs

Det är inget som säger att det behöver vara så den här gången men om man zoomar ut ser man att börsen på längre sikt har gått upp och återhämtat sig både från IT-krasch, Finanskrisen, Brexit och därmed troligtvis även Corona.

aktiemarknaden på lång sikt

Lämna en kommentar