Tipsbonus hos Savelend

Innehåller annonslänkar
Ibland trillar man över deals som är riktigt bra och Tipsbonus hos Savelend är ett sådant. Med några enkla steg kan du få 6% avkastning direkt – Vi tipsar dig hur.

Savelend har vi skrivit om tidigare då vi bestämde oss för att utöka antalet olika inkomstkällor. Kortfattat investerar de bla i P2P-lån, som Lendify, men även andra typer av krediter som tex fakturaköp och företagslån. Historiskt har Savelend givit en högre avkastning än t.ex. Lendify.


När du skapar ett konto och inom 30 dagar investerar minst 5000 – 20 000 kr med tjänsten SmartInvest får du 200 – 600kr i tipsbonus hos Savelend.

savelend

Betyg: 5 av 5.

Vad är Savelend

Savelend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer med en förväntad avkastning på ca 9 % enligt dem själva. Uppnår man 9% ligger man i nivå med eller många gånger över vad preferensaktier ger.

Det Savelend gör är att tillhanda en marknadsplats där investerare kopplas samman med låntagare. Här får privatpersoner och företag plattformen att investera i kredittyper med olika löptider, räntor och risknivåer.

10.69% – Den genomsnittliga avkastning för platformen 2020 var hela 10.69% i avkastning

Savelend har tillstånd från Finansinspektionen att omsätta betaltjänster samt att lämna och förmedla konsumentkrediter.

Historisk avkastning

Historiskt har avkastningen legat på drygt 9% – för 2020 var den genomsnittliga avkastningen 10.69%. För att locka nya kunder kan man som existerande kund tipsa andra att skapa konto på Savelend.

Genom att bli tipsad kan den som blir kund och skapar nytt konto få upp till 600 kr som bonus. Detsamma gäller för den som tipsar, alltså båda parter får den bonusen. Det “finstilta” är att man ska inom 30 dagar efter man skapat kontot, investerat kapital enligt tabellen nedan samt använda Savelends tjänst SmartInvest som automatiskt investerar ditt kapital i olika lån.

Så det är inte mycket till finstilt, men några villkor att ta hänsyn till. Smartinvest tycker vi funderar jättebra så det är en no brainer för oss att använda den ändå.

Tipsbonus hos Savelend – trappa

Så här ser bonusen ut, om du sätter in totalt:

InsättningBonusAvkastning direkt
5000 kr200 kr4%
10 000400 kr4%
20 000600 kr3%

Men vänta, det finns en smartsnål sparhack här!

Är man två i hushållet går det att optimera ännu ett steg, vilket gör Savelend väldigt intressant. Gör man enligt följande steg så kan man öka avkastningen ytterligare:

Sparhack på Savelend

 • Använd vår tipslänk för att skapa konto (person 1 i ert hushåll)
 • Sätt in 10000 kr och aktivera SmartInvest.
 • Person1 får 400 kr i bonus
 • Person1 tipsar nu person2 i hushållet.
 • Person2 sätter in 10000 kr och aktiverar Smartinvest
 • Person1 får 400kr. Person2 får 400kr.

Total utbetald tipsbonus hos Savelend som du får är nu 1200 kr på det insatta kapitalet om 20 000 kr. Det är alltså 6% i avkastning direkt!

Ni får gärna kommentera hur detta fungerade för er. Vi kom inte på detta förrän en av oss skapade konto utan att bli tipsad, men tipsade senare vidare så vi har gjort en tips-transaktion och det gick Smidigt. Pengarna fanns på Savelend-konton efter 2-3 dagar, dock fick man ingen notis eller meddelande att man fått bonus.

Andrahandsmarknad

Notera att kapitalet kommer att investeras i olika typer av lån med olika löptider. Det finns en andrahandsmarknad sedan i slutet på 2020, dock har vi inte haft anledningen att testa den. Oavsett är det väldigt positivt att Savelend nu, liksom Lendify, har en andrahandsmarknad där man kan sälja sina lån vid behov.

Savelend själva beskriver sin andrahandsmarknad så här: “Savelend, investeringsplattformen för krediter, har nu lanserat en andrahandsmarknad. Genom denna marknad möjliggör vi för investerare att kunna sälja sin kreditinvestering och därigenom få tillgång till likvida medel innan löptiden för den investerade krediten gått ut.”

Vad tycker vi efter att ha provat Savelend?

Vi ser pengarna insatta hos Savelend som en del från lekhinken, dvs det utgör en väldigt liten del av vårt totala kapital och där vi kan prova nya investeringar ofta med högre risk.

Vi gillar Savelend och kommer fortsätta investera hos dem. En stor fördel med Savelend är den ganska generösa bonusen de erbjuder.

Större delen av vårt kapital på Savelend är investerat med den sk SmartInvest-tjänsten som fördelar ditt kapital i många olika lån (se nedan).

tipsbonus hos savelend

Utöver den generösa bonusen har vårt kapital vuxit över förväntan. När vi gjorde en avstämning kom vi fram till att vårt kapital vuxit med 7.1% på bara fyra månader!2 tankar på “Tipsbonus hos Savelend”

 1. Tack för grym post!
  Om man sätter in 10 000 men inte kan investera allt, kvalificerar man bonusen då?

  Svara
  • Hej Olof och tack för din fråga! Vi erfarenhet är att man får bonusen om man satt in pengarna på ett konto med Smartinvest aktiverat – ofta blir inte hela kapitalet investerat utan vi har fortfarande en del som ligger oinvesterat.

   Svara

Lämna en kommentar