Vår avkastning hos Savelend

Savelend meddelade nyligen plattformens genomsnittliga avkastning de senaste tolv månaderna vilket var hela 10,76 %. Imponerande, men vad har vi fått för avkastning hos Savelend på dessa drygt fyra månaderna vi investerat hos dem?

Vi gillar Savelend och kommer fortsätta investera hos dem. För oss passar det perfekt som en diversifiering till att investera på börsen. Vill du veta mer i detalj hur det fungerar i detalj så läs gärna vårt inlägg om Savelend.

Savelend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer. Det Savelend gör är att tillhanda en marknadsplats där investerare kopplas samman med låntagare. Här får privatpersoner och företag plattformen att investera i kredittyper med olika löptider, räntor och risknivåer.

En stor fördel med Savelend är den ganska generösa bonusen de erbjuder. Skapar du konto och inom 30 dagar investerar 10 000 med deras SmartInvest-funktion så får du 400 kr – det är 4% i avkastning direkt! Så här ser bonusen ut, om du sätter in totalt:

InsättningBonusAvkastning direkt
5000 kr200 kr4%
10 000400 kr4%
20 000600 kr3%

Använd vår tipsbonus, sätt in 10000 och använd Smartinvest. Bjud sen in din partner som gör likadant. Då kommer ni tillsammans ha fått 1200 kr på en investering om 20000kr = 6%! Direkt!

savelend

Betyg: 5 av 5.

Vår avkastning hos Savelend hittills

Vårt kapital på Savelend började investeras i slutet av 2020 varför vi inte har en hel tolvmånadersperiod att jämföra mot Savelends genomsnittliga årsavkastning på 10.76%. Vi satte in 5000 kr som start och har inte gjort fler insättningar på detta kontot sedan dess. Vi fick även en bonus på 500 kr enligt dåvarande deal och vi kommer att räkna på vår avkastning både med och utan denna bonus.

Nedan visar vi uträkningen då man bortser från bonusen och bara tittar på det insatta kapitalet om 5000 kr.

Insatt kapital5000
Ränta+386
Förseningsavgift+9
Serviceavgift-39
Kreditförlust-2
Avkastning354
Avkastning % på fyra månader7,1%

Räknar man med bonusen om 500 kr som avkastning ser kalkylen ännu bättre ut, då hamnar vår avkastning hos Savelend på hela 17,1%, men eftersom detta är en transaktion av engångskaraktär bortser vi från den.

7.1% i avkastning på drygt fyra månader!

Avkastningen är dock brutto, vilket innebär att en skatt om 30% ska betalas. För oss kom den del av avkastningen som avsåg 2020 upp automatiskt på den förtryckta inkomstdeklarationen vi fick nyligen och har inte inneburit något merarbete. Dock måste man såklart försäkra sig om att dessa intäkter finns med (på samma sätt som allt annat).

Smartsnål sparhack på Savelend: Efter du har använt vår tipslänk och fått din bonus, bjud in din partner, som också sätter in 10 000kr och använder smartinvest. Då får du en bonus på 400kr och din partner likaså. Detta innebär att ni tillsammans kommer att ha fått 1200 kr på en investering om 20 000kr = 6%! Direkt!

Fördelning

Just nu har vi ca 500 kr som inte är investerat i några lån men det investerade kapitalet fördelas enligt nedan:

Konsumentkrediter står för den allra största delen för oss. Det finns även företagskrediter som alternativ i Savelends portfölj men det har vi för tillfället inget kapital investerat i.

avkastning hos savelend

Vi har valt standardinställningarna för portföljen hos Savelend, men man kan själv välja hur fördelningen mellan deras samarbetspartner ska se ut.


Använd vår tipsbonus, sätt in 10000 och använd Smartinvest. Bjud sen in din partner som gör likadant. Då kommer ni tillsammans ha fått 1200 kr på en investering om 20000kr = 6%! Direkt!

savelend

Betyg: 5 av 5.

Få avdrag på deklarationen för kreditförluster

Snart är det deklarationstider och då finns det en del tips att tänka på, speciellt när det handlar om ens investeringar hos Savelend. När du har investerat hos Savelend kommer du snart att uppleva att du har en minuspost på ditt konto som heter “kreditförluster”. Kort förklarat innebär det de fallen då låntagaren inte har betalat räntan.

Som investerare i Savelends plattform är kreditförluster en risk man tar och som man med största sannolikhet kommer att uppleva givet att ditt kapital fördelas över så många lån. För oss har kreditförlusterna uppgått till knappt 2 kr på en investering om 5500 kr, där vi har en avkastning på 354 under 4 månader. Samtidigt som vi har en kreditförlust på 2 kr har vi fått bonus i form av förseningsavgift på 9 kr som täcker upp med råge.

Något som hjälper är att man kan dra av dessa kreditförluster på sin deklaration. Savelend har förklarat detta väldigt enkelt och är duktiga på att kommunicera och maila ut tips i sitt nyhetsbrev.

Dina erfarenheter

Vi är väldigt nöjda med vår avkastning hos Savelend på drygt 7% hittills. Har du erfarenhet av Savelend och vill du i så fall dela med dig av hur stor Din avkastning varit?

Lämna en kommentar