Innehåller annonslänkar
Ny börsintroduktion – nu kommer Oneflow till börsen! Sista dagen att svara på Oneflow IPO är den 6/4, så passa på och teckna om det är intressant. Hittills har IPO-året 2022 varit betydligt svalare än förra året, men kan det bli ändring med denna noteringen? Hur tänker vi – teckna eller avstå?
Företaget Oneflow
Mjukvarubolaget Oneflow är ett SaaS-bolag som säljer och implementerar digitala avtalshanteringssystem. Företaget grundades 2012 av VD Anders Hamnes, CTO Karl Moodh samt systemartikekt Fredrik Rinman med visionen att bli en digital plattform för allt inom avtal. De 83 anställda är spridda på kontor i Sverige, Norge och Finland.
Produkterbjudandet omfattar en allt-i-ett-lösning och genom den egenutvecklade mjukvaruplattformen ges företag möjlighet att digitalt hantera avtal före (pre-sign), under (sign) och efter signering (post-sign) inom en och samma plattform i syfte att automatisera och effektivisera avtalshanteringsprocessen. Affärsmodellen består i huvudsak av att erbjuda långsiktiga abonnemangsavtal.
Oneflows kunder består av både små- och medelstora företag samt nationella och internationella storföretag. Den största geografiska marknaden är Sverige, och bolaget ser en växande försäljning i de övriga nordiska länderna, Europa samt globalt. Under 2021 hade Oneflow betalande användare i totalt 24 länder. Några av kunderna är till exempel Dagens industri, Byggmax, Budbee och Systembolaget.
Nettoomsättningen för förra året var 43,6 miljoner kronor med en årlig genomsnittlig tillväxt på 59% sedan räkenskapsåret 2019. Rörelseförlusten var på 30,3 miljoner kronor.
Bakgrund och motiv för börsnoteringen
Klippt från prospektet:
Mycket text men det kan summeras i följande punkter:
- Befintligt kapital räcker inte för att täcka företagets behov. Med likviden från noteringen kan bolaget accelerera sin tillväxtstrategi i linje med affärsplanen.
- Öka medvetenheten om bolaget och stärka dess varumärke
- Bättre förutsättningar att attrahera kunder och personal
Snabbfakta
Sista dag att svara: 6/4 23:59
Handelsplats: First North
Pris per aktie: 45 kr
Minsta antal aktier: 125 st (tot 5625 kr)
Första handelsdag: 8/4
På Avanza går det att teckna sig på bla både ISK och KF. OBS denna IPO går inte att teckna sig för på Nordnet
Oneflow IPO presentation
Oneflows VD Anders Hamnes intervjuades i norska shifter.no.
Även i Sverige har nu VD blivit intervjuad, av Nyhetsbyrån Direkt
Du kan också läsa hela deras prospekt eller läsa mer på oneflow.com
Ankarinvesterare
Det är alltid en bra signal om det finns stora namnkunniga ankarinvesteringar med i en börsnotering. I fallet med Oneflow IPO går flera tunga namn in som ankarinvesterare:
- Swedbank Robur Ny Teknik
- Handelsbanken Fonder
- Andra AP-fonden (AP2)
- Humle Fonder
Ankarinvesterarna har i denna IPOn åtagit sig att teckna aktier till ett marknadsvärde av 215 miljoner kronor, dvs nära 80% av de 275 miljonerna av erbjudandet.
Vad säger finansmedia?
Än så länge har vi inte kunnat läsa så många analyser och finansmedias rekommendationer one Oneflow IPO.
Hur tänker vi?
Det är lite annorlunda så här i början av börsåret, speciellt när det är betydligt svårare att pricka rätt på IPOerna än 2021. Under 2021 vimlade av bolag som skulle till börsen och många gick väldigt bra. Nåja, om vi ska summera våra tanker så tänker vi så här kring att teckna i Oneflow IPO:
Vi väntar med spänning att få höra analyshusens och finansmedias rekommendationer i detta case så vi kommer övervaka vad som kommer ut från dem, samt även hur snacket går på till exempel Finanstwitter.
Vi tycker Oneflow verkar vara ett spännande bolag, och även om vi inte använt deras tjänst personligen, har fler och fler företag börjat använda sig av digitala avtal och signeringstjänster.
Av vad vi läst oss till hittills summeras det till att vi kommer att teckna oss i denna börsnotering.
Vad gör vi med pengarna vi tjänat på våra IPOs?
Vi vill ju givetvis att pengarna vi tjänar på IPOs fortsätter att arbeta för oss och generera avkastning. Numera investerar vi vinsterna från våra IPO-trades i P2P-lån hos Savelend och kommer även göra så här om vi tjänar på denna börsintroduktionen
Savelend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer, men även i fastighetsprojekt. Målavkastningen är 7-9% men vi har haft mycket bättre utveckling på vårt konto.
När du skapar ett konto och inom 30 dagar investerar med SmartInvest får du upp till 600 kr i tipsbonus
Avkastning på vårt konto (som vi öppnade hösten 2020) är drygt 10,6 % på investerat kapital (under 2021). Det är riktigt härligt att se hur IPO-vinsterna fortsätter generera avkastning, nu i form av räntor och amortering som tickar in på månatlig basis.
Dessutom får man som ny investerare hos Savelend en tipsbonus som ger en fin avkastning på det investerade kapitalet direkt!
Maximera chanserna att få tilldelning i IPO
Senaste tiden har det varit väldigt svårt att få tilldelning i IPO, men det finns några knep man kan göra.
Vi brukar teckna för minsta beloppet, eller något därutöver, men sprida ut det på flera konto. Notera att strategi kan innebära att man får full tilldelning på alla konto man ansökt på, speciellt om IPOn inte är så het som man trott. Det kan vara precis det man vill, men en bra sak att ha i åtanke så att man inte köper mer än vad man egentligen skulle ha velat.
- Teckna på flera olika typer av konto (tex både ISK och KF)
- Teckna hos flera mäklare om möjligt
- Teckna på flera olika kontoägare
Hur har det gått för oss hittills i år?
Vi har sedan 2021 sammanställt vilka IPOs vi valt att teckna oss för. I listan visar vi även tilldelning, om någon, samt ev vinst.
Hur tänker du?
Hur tänker du kring Oneflow IPO? Skriv gärna några rader i kommentarerna!