Förmåner med SAS aktie

SAS har uppdaterat sina förmåner för aktieägare. Nu kan man, förutom att få rabatt på flygbiljetter även tex få ett guldkort. Läs mer om förmånerna med SAS aktie nedan!

Rabatterade biljetter

Erbjudande om utvalda flygbiljetter till rabatterat pris får man som aktieägare om man äger minst 4000 aktier. Dessa kommer i samband med de så kallade Friends and Family-kampanjerna – som brukar köras 2-3 gånger om året.

Guldkort

Har man 100 000 – 1 000 000 aktier har man chansen att få ett guldkort. Varje år ges 5000 kort ut till denna grupp och är det fler än 5000 personer som har 100 000 aktier eller mer, är det de med flest antal aktier som får ett guldkort.

Notera att du måste själv stå som ägare på aktierna, dvs du kan inte äga aktierna i en Kapitalförsäkring KF, eftersom det är pensionsbolag som står som formell ägare. Det innebär också att du inte får rösta på stämman. En ISK passar bättre i detta fall!

100 000 aktier översätts i skrivande stund till ca 200 000 kr så det är inte en liten investering vi pratar om.

Förmåner med SAS aktie: Guldkort

Ett SAS guldkort innebär väldigt trevliga förmåner när man flyger. De mest uppenbara är att man kan använda sig av Checkin avsedd för resenärer i business class – även om du reser i ekonomi. Man får gå via Fast track för att snabbare komma igenom security – guld värt!

Vidare får man access till lounger, också där även om man reser i ekonomi. Det går också att ta med sig en vän in i loungen (eller upp till fyra familjemedlemmar).

Som guldkortsinnehavare får du ge bort ett silverkort till en vän. Silverkortet ger dock inte jättemånga förmåner – extra bagage är nog det bästa samt kan använda business-checkin om du reser med SAS.

Man får välja plats på flyget i förväg utan kostnad och wifi ombord är utan kostnad för de med guldkort. Det är lättare att bli uppgraderad på flyget med ett guldkort än tex med silverkort eller ingen status alls. Detta är dock ingen rättighet men emellanåt händer det vilket är en riktigt trevlig bonus.

Som guldkortsinnehavare får man också extra bagage på resan – vilket på vissa resor kan vara mycket värt.

SAS guldkort översätts till ett Star alliance Goldcard så det är gångbart över hela alliansen.

Läs om alla förmåner med diamantkort

förmåner med sas aktie

Diamantkort

Har man mer än 1 000 000 aktier kan man istället få ett Diamondkort – den högsta statusnivån hos SAS.

Förmåner med SAS aktie: Diamantkort

Diamantkort är den högsta nivån hos SAS som man kan tjäna ihop poäng till. Förmåner som ges till dessa kunder är, utöver allt som guldkortet ger, bland annat:

 • Alltid loungeaccess vid landning (för Guld gäller detta endast från USA och Asien)
 • Poängen går ej ut
 • Gratis dryck när du reser i SAS Go (ekonomi)
 • Ge bort ett guld- och ett silverkort

Sannolikheten för uppgradering på flyget är ännu större med diamantkort än med guldkort.

SAS guldkort översätts till ett Star alliance Goldcard så det är gångbart över hela alliansen.

Läs om alla förmåner med diamantkort

Status ger fler förmåner

Det finns även en annan aspekt och fördel med att ha ett SAS-kort med hög status, tex guld eller diamant och det är att det kan vara lättare att få assistans om något går fel eller man behöver hjälp i en fråga. Det behöver inte vara så men vi har flera gånger varit med om att bemötandet har ändrats när guldkortet visats upp.

Ofta är personalen ute vid incheckningsdiskarna väldigt stressade och tar hand om många personer, men vid business incheckningen är det i regel lugnare. Även i loungen kan man få hjälp av personal som kan svara på frågor.

Vidare läsning

Letar du efter en lista med ännu fler aktieägarförmåner? Vi har sammanställt några vi tycker ger bra rabatter eller förmåner. Eller läs mer om alla detaljer och förmåner med SAS aktie hos SAS.

Köp aktien hos Avanza

1 tanke på “Förmåner med SAS aktie”

 1. Hej, tack för att du skriver om aktieägarförmåner som ger en ytterligare dimension i aktieägandet.

  Idag sparar jag målmedvetet och reser jag någon enstaka gång (pre-Corona) blir det riktigt billigt (Ryan, Norwegian).

  Väl i FIRE vill jag dock resa mycket och då kan det faktiskt vara möjligen vara intressant att investera 200.000 kr för ett guldkort i en aktie jag annars aldrig skulle röra.

  Svara

Lämna en kommentar