Nu börjar IPO-hösten – dessa tecknar vi

Nu börjar börsintroduktionerna sätta igång efter en skakig vår på börsen. Det finns några intressanta bolag som är på gång och några har vi tecknat oss för och andra har vi avstått.

TIN fonder hade nyligen en live stream som finns att se på på Youtube. Där gick de igenom sina innehav och de senaste börsintroduktionerna som de varit med i, bla Implantica och Readly. Implantica går att teckna i skrivande stund men vi väljer att avstå, främst för att de verkar vara i tidigt stadie och det var en större minsta-post man var tvungen att gå in med (drygt 10000), än vad vi brukar hosta upp i IPOs.

Readly

De bolag vi precis tecknat oss för är Readly som har fått ett massivt surr kring sig och blev övertecknat två timmar efter att registreringen öppnades. Här blir det nog svårt att få tilldelning men vi kör vår vanliga strategi att teckna på flera konto hos flera mäklare och i flera personnummer. Därmed maximerar vi våra chanser och hoppas att kunna få en liten tilldelning.

Spotlight Group

Spotlight group ska börsintroduceras och sista teckningsdagen har passerat. Spotlight Group äger marknadsplatsen Spotlight Stock Market.

Vår strategi kring IPOs

Vår strategi är som vanligt en in-and-out-affär, dvs köpa på första handelsdagen oavsett hur kursen går. Hittills har vi totalt sett gått plus på de börsintroduktioner vi varit med i. Vår IPO-strategi ryms inom vår lekhink så det är en väldigt liten del av vår totala portfölj och är pengar som vi har råd att ta högre risk med och därmed förlora om det vill sig illa.

Hur tänker du kring börsintroduktioner och hur agerar du?

5 tankar på “Nu börjar IPO-hösten – dessa tecknar vi”

 1. Grymt svårt att få tilldelning på Spotlight…jag ansökte på mååå…nga konton!

  Svara
  • Helt rätt strategi att söka på fler konto. Man kan också testa att söka via flera mäklare (tex Avanza OCH Nordnet) och sprida ut på flera personnummer (make OCH maka). Då maximerar man sina chanser. Men risken är också att man kanske får tilldelning på allt man sökt på! På tal om IPOs såg jag att Exsitecs första handelsdag var idag. Upp till 58 från 35kr teckningskurs…trevligt om man var med och fick tilldelning!

   Har du sökt till några fler kommande IPOs?

   Svara
   • Jag söker på totalt 9 konton inkl släktingars på Nordnet. Men har hittills kammat hem noll tilldelningar (det där med sannolikhet:)) förutom på Readly men den noteringen var blygsam i startskeendet. Imorgon Implantica och sen GPX Medical och sen Curasight…jag är en sån som inte ger upp…haha! Lifescan sket sig på Nordnet, på Avanza vet jag inte ännu!?

    Svara
    • Wow 9 konton! Låter som att du har kört på helt rätt strategi. Vi brukar köra 1) flera typer av konto 2) olika personnummer 3) olika mäklare. Men här har det också gått trögt. Ingenting i varken Implantica eller Lifeclean. Får hoppas på nästa!

     Svara
     • Nu senast fick jag noll på Curasight och GPX Medical. Det verkar extremt svårt just nu, riskaptiten är hög efter en hel sommar utan någon IPO. Men jag är uppe på hästen igen:)

Lämna en kommentar