Nedställ på börserna

I torsdags och i viss mån i fredags lyste det rött på börsen. Speciellt techaktierna hade lite kämpigt pga vinsthemtagningar efter många fina dagar med uppgångar. Vissa pratar om sektorrotation och det låter inte helt otroligt om det är så.

Vår exponering mot tech är främst i fondinnehav men även en del i direktägande av aktier. Så här ser vår fördelning ut i olika branscher (aktier endast):

Aktier Branschfördelning

Hur agerade vi under nedstället?

Vi agerade inte särskilt mycket utan gjorde bara några få köp. Börsen ger och börsen tar och vi har haft väldigt fin utveckling den senaste tiden. Inte konstigt att börsen, som i veckan, tar en andningspaus. I torsdags och fredags passade jag tex på att utöka innehavet av Embracer i lekportföljen men från en låg nivå.

Även en skvätt Castellum blev det eftersom jag inte tror att de kommer att påverkas särskilt mycket av pandemin på lång sikt. Jag tror det var Placerapodden som diskuterade detta, men deras take att när man väl går tillbaka till kontoren kanske tom företagen kommer att behöva mer kontorsutrymme för att inte de anställda ska sitta för trångt.

Det märker jag nu på mitt företag hur man pratar om att sprida ut sig och tex sitta ensam i ett bås om fyra skrivbord i kontorslandskapet. Även om det kanske inte blir så att företag behöver ha större lokaler tror jag inte att de kommer downshifta i första läget.

Våra största innehav

Företag

Viktning i aktieportföljerna (ca)

Nibe

11%

Investor

11%

Holmen

10%

Skistar

9%

Latour

8%

Castellum

7%

Realty income

7%

Activision Blizzard

7%

Lämna en kommentar