Avanza Mina sidor: Ny design

Inlägget innehåller reklamlänkar från Avanza

Avanza har uppdaterat sin sajt och stuvat designen för Mina sidor. Tanken är att man ska få bättre överblick hur det går för portföljen och enklare navigering. Som alltid tar det lite tid att vänja sig vid förändrad nagivation/nytt gränssnitt, men spontant ser det lovande ut.

Allt i en egen meny

Längst ned finns nu följande meny och följer en var man än är på sajten:


Det jag direkt tyckte var positivt är informationen under “Hem” där man kan toggla den totala utvecklingen för alla konton i olika tidsintervall (idag, 1 vecka, i år).

Det visas även vilka av dina värdepapper som har gått bäst respektive sämst i år. Kul sammanställning!

På samma sida visas nyheter om dina innehav (feed från Placera). Något jag inte är lika nöjd över är “Aktuellt från oss” som ligger allra högst upp på denna sida utan möjlighet för mig att flytta runt. Även om det kan vara intressant information upptar den väldigt mycket plats och är det första ögat fokuserar på. Jag kan tänka mig att det finns en tanke bakom detta.

Utöver detta anser jag att nya Avanza Mina Sidor är ett lyft för sajten. Avanza satsar väldigt mycket på sin plattform och det märks! Men det bästa hittills i år är ändå att de nu äntligen levererar information om utdelnings osv till utländska aktier. Detta medför att utdelningsprognosen numera är väldigt användbar, till skillnad från tidigare då t.ex amerikanska aktiers utdelning inte visades här. Även information om själva företaget finns nu listat, just denna korta beskrivning är ett väldigt bra sätt att snabbt få en förståelse för vad företaget i fråga sysslar med. Vill man sen läsa vidare rekommenderar jag att googla på “[företagsnamn] + stock”, eller bara [företagsnamn] och klicka på “News” på Googles sökträff.

Ännu en trevlig nyhet är att det idag, den 4/10, är gratis courtage på Tyska aktier, för att fira Oktoberfest! Avanza brukar ha liknande återkommande erbjudande, vid t.ex. Black Friday och Fourth of July (slopat courtage på amerikanska aktier).

Bra jobbat Avanza!

Lämna en kommentar