7 saker att göra på sportlovet med dina barn

Innehåller annonslänkar
Vi guidar dig och ger tips på 7 roliga och billiga sportlovsaktiviteter för dina barn. Nu är Sverige mitt uppe i sportlovet, fördelat på fyra veckor runtom i landet, och populärt är att åka till fjällen för att åka på skidor. Men om man nu inte åker på skidresa vad kan man göra på sportlovet hemma då? Här är våra bästa tips!

1. Cykla/springa gris

“Cykla gris” är för oss, ett nytt spel. Det går ut på att man tar på sig gps-klockan och cyklar eller går en runda som avtecknas som ett visst mönster i kartan i appen kopplad som är kopplad till klockan. Roligast blir det om man kan “tävla” mot sina kompisar om vem som får till den bästa figuren. Vår T-REX vann senaste striden.

Bild på Cmee Play GPS klocka (Modern Blue)

Vi har köpt Cmee Play GPS-klocka till våra barn för att kunna ha koll på var de är. Vi kan också ringa till dem om de inte kommer hem i tid. Just GPS-funktionen är vi väldigt glada för de gånger man tycker barnen varit borta lite för länge och vill ha koll på var de är.

Man behöver också ha ett SIM-kort med abonnemang/kontantkort. Vi brukar lovorda Vimla men i detta fall har vi skaffat billiga Comviq kontantkort eftersom klockorna inte förbrukar så mycket datatrafik, samt att det oftast är vi som ringer upp barnens klockor, inte tvärtom. Vi håller dock förbrukningen under uppsikt och på sikt kanske det blir läge att byta till abonnemang.

Läs mer och Köp Cmee Play GPS-klockan hos Babyland

2. Pokemonjakt

TV-spel så som Fortnite och Minecraft tycker många barn är roliga, men se om ni kan hitta ett alternativ som kombinerar både rörelse och spelande. Ett sådant spel är Pokemon – våra barn tycker det är jättekul och roligast av allt är nog att träffa nya kompisar på sina pokemonrundor som också spelar spelet. Helt plötsligt har man fått nya pokemons och en ny kompis. Och vi föräldrar är nöjda att barnen kommer ut 🙂

3. Om du har snö: Lokala skidbackar

Om det finns snö hos dig, eller en backe i närheten med konstgjord snö, ta en dag och åk skidor. Man behöver inte hela vägen till fjällen. Just nu är det ovanligt varmt i stora delar av Sverige så skidor och skridskor kanske inte är möjligt om du inte bor i norraste delarna av landet. Läs då nästa tips!

sportlovsaktivitet

4. Om du har vår i luften

göra på sportlovet

På med kläderna, packa ned matsäcken och ta en tur i skogen och leta vårtecken! Krydda gärna till det med att gå på skattjakt med en enkel karta till skatten som barnen får i uppgift att leta upp. Garanterat succé!

5. Häng utanför biblioteket

bibliotek

Så här i Coronatider går det inte för tillfället att hänga på biblioteket och läsa och välja mellan alla böcker, spela spel eller läsa en tidning. På vårt bibliotek går det fortfarande att boka sina böcker på hemsidan och hämta dem på biblioteket. Nu får man justera sitt besök och lägga mer tid hemma med att sitta med barnen och se på bibliotekets hemsida vilka böcker som kan tänkas vara roliga, innan man gör en utflykt i att cykla för att hämta upp böckerna.

6. Börja planera inför sommaren

Inkludera barnen i planeringen inför sommarsemester och vad man kan göra när det är riktigt varmt och härligt. Trots att även denna sommaren ser ut att blir annorlunda finns det fortfarande mycket kul man kan göra. Vi förespråkar att uppleva fjällen på sommaren där bla Skistar satsar väldigt mycket på sommarsäsongen på sina anläggningar, främst Åre och Sälen.

Eller varför inte ta en bilsemester norrut och uppleva Sverige? Eller söderut? Lite beroende på var du bor och vad ni har för intresse och skulle vilja uppleva. Vi har alltid rest mycket, men oftast utomlands. De senaste året har vi dock svängt om till att semestra mer i Sverige och det finns verkligen många smultronställen.

7. Hemmabio

popcorn

Trötta efter alla äventyr under dagen? Bjud in till Bio i vardagsrummet! Täck för fönsterna så att det känns som en riktig biosalong och låt barnen rita biljetter till filmvisningen. Ännu proffsigare blir biljetterna om man perforerar dem med en nål (tex symaskinen) så att de blir lättare att riva itu för biljettkontrollanten i dörren till vardagsrummet.

Glöm sedan inte att poppa rikliga mängder popcorn och till drickan behövs sugrör. Alla mobiler stängs såklart av och filmen kan börja!

Vilka fler aktiviteter funderar du göra på sportlovet?

Lämna en kommentar