Vi har bytt elavtal till Tibber

Innehåller annonslänkar
Varje år gör vi en jämförelse av elavtal och nu byter vi till Tibber. Vi försöker alltid välja fast pris i ett år eller helt rörligt elpris, så att vi kan jämföra och se till att vi har det billigaste alternativet. På Elskling.se som vi har använt som jämförelsetjänst knappar man bara in var man bor, avtalsform och ens förbrukning så presenterar Elskling alternativen.

Den här gången var det som sagt Tibber som hade billigast elavtal som vi valde. Inom kort kommer Tibber att börja leverera el till oss och jag måste erkänna att jag ser lite framemot det.

Byt elavtal till TibberElavtal med Tibber: Tydligare med timpriser

Notera att vi ännu inte har påbörjat vårt elavtal hos Tibber men detta är vad jag har kunnat läsa mig till att de framhäver som USPar, eller fördelar:

  • Grön el från 100% förnybara källor
  • El till inköpspris utan sluga påslag
  • Analyser av din konsumtion
  • Ingen bindnings-/uppsägningstid
  • Schysst support i chatten

Det jag ser framemot är om jag på ett bättre sätt kan analysera min konsumtion. Allra coolast måste ändå vara timmätningen där du får upp vad elen kostar timme för timme per dygn. Priset på el är alltid känt de närmaste 24 timmarna så då kan vi alltså se hur timpriserna kommer att variera…och ändra beteende för att sänka elförbrukningen.

Nästa steg: Investera i solceller

Det här blir ett spännande experiment och väldigt roligt att bli mer medveten om vår elförbrukning. Jag har ju i tankarna att dessutom investera i solceller ev nästa år när regeringens gröna avdrag har blivit tydligare. Tror nog att jag ska kunna övertyga Frun i huset.

Byt elavtal till Tibber så får du och jag 500 kr att köpa smarta el-prylar för i deras butik.

Byt till Tibber och få 500 kr


Har du använt Tibber tidigare och vad är dina erfarenheter?

Lämna en kommentar