Skillnad mellan Hallon och Vimla

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Hallon och Vimla är mobiloperatörer som båda ger mycket för pengarna och favoriter i sparvärlden. Men vad är skillnaderna och vilken är bäst? I denna subjektiva jämförelsen går vi igenom de ganska uppenbara, men ack så viktiga skillnaderna. Abonnemangen som jämförs är de billigaste som respektive operatör erbjuder. Notera att både Hallon och Vimla erbjuder student- och seniorrabatter, dock har vi inte tagit hänsyn till det.

Surfmängd: 4 GB
Nät: Tre
Surf Välkomstpott: 30 GB
Pris: 99 kr/mån (49 kr/mån de första 3 månaderna)

Hallon ger dubbelt så mycket surf som Vimla, vilket inte är fy skam. Du kan spara 100GB surf.

Byt till HallonVimla billigt abonnemang mobil

Surfmängd: 3 GB
Nät: Telenor
Surf Välkomstpott: 30 GB
Pris: 90* kr/mån (40* kr/mån de första 3 månaderna)

Även med Vimla går det att spara surf. En stor fördel med Vimla är tipsmöjligheten. När du tipsar någon om Vimla får du och den du tipsar 10 kronor rabatt på månadsavgiften.

Detta innebär att du givetvis inte signar upp dig på ett abonnemang utan att bli tipsad av någon annan. Blir du tipsad sjunker din månadskostnad direkt till 90kr (således 100 kr om ingen tipsar dig) med möjlighet att sjunka än mer så fort du börjar tipsa. Registrera dig via vår länk om du vill

Byt till Vimla


Slutsats

Det finns främst tre aspekter att ta hänsyn till och man får själv göra en värdering vilken som är viktigast för en:

 1. Surfmängd. Hallon ger något mer än Vimla i basabonnemanget
 2. Pris. Med Vimla har du möjlighet att komma ned till 0 kr i månadsavgift genom att tipsa.
 3. Nät. Tre versus Telenor. På täckningskartan kan man jämföra och klart är att Vimla har bättre täckning, speciellt i norra Sverige.

Vet man om att man inte kommer tipsa någon, samt bor i tätbefolkat område, rekommenderar vi Hallon som ger dubbelt så mycket surf som Vimla. I alla andra fall anser vi Vimla vara bäst.

Alla priser gäller för nytecknade abonnemang och vid inläggets publicering. Se respektive operatörs hemsida för mer information.

2 svar på ”Skillnad mellan Hallon och Vimla”

 1. Använd en cashback sida när du skall teckna abonnemang så får du ca 150kr i cashback. Ofta har vimla och hallon halva priset i 3 månader, dvs 49kr/mån. Byter du mellan vimla och hallon var 3 e månad kan du alltså få gratis telefoni.

  Svara
  • Tack för kommentaren och tipset Johan, ett bra sparhack! Dessutom om man kan kombinera värvningsbonusen med cashbacken borde det summeras till att man går med vinst 10kr/mån de månaderna man har Vimla.

   Svara

Lämna en kommentar