Sparkvot och investeringar i Februari

Året har börjat bra med en hög sparkvot men vi har tuffa jämförelsetal under hela 2021. Hur såg februaris sparkvot ut för oss och hur ser prognosen framöver ut?

Februaris sparkvot

Vi summerade nyligen året 2020 och hur våra utgifter sett ut så här i Corona-tider. Förra årets sparkvot slutade på hela 64% och januari i år 66%. Målet för 2021 är dock att hålla en sparkvot på 50% eftersom vi vet att vi kommer spendera mer pengar på nöje när samhället väl öppnar upp.

sparkvot

Sparkvoten för februari slutade på 50%, i linje med samma månad förra året.

Februaris investeringar

Vi har investerat i solceller på taket som inte var gratis, men som på sikt kommer att bli en väldigt bra affär. Prognosen säger en årlig avkastning på 13%!

Förutom aktier har vi investerat i P2P-lån via Savelend. Amorteringar på våra fastigheter har vi pausat, genom att utnyttja tillfälligt amorteringsfritt bolån under Corona. Hellre pengar på aktiemarknaden eller som buffert på bankkontot om vi får välja.

Nytt investeringsprojekt på gång

Vi är på gång med ett nytt investeringsprojekt där vi håller på att att stänga de sista öppna frågorna innan vi kan kalla det för en “done deal”. Hoppas kunna ge mer info i ett senare inlägg!

Framöver kan det nog som sagt bli lite tuffare att hålla sparkvoten på dessa nivåer men vi får se!


4% avkastning direkt! När du skapar ett konto via vår länk, och inom 30 dagar gör en insättning på minst 10 000 kr och investerar med tjänsten SmartInvest, får du 400 kr i bonus


Hur gör du? Följer du och räknar ut din sparkvot?

Lämna en kommentar