Lohilo IPO – teckna eller avstå?

Innehåller annonslänkar
Börsintroduktioner eller IPO har varit riktigt heta under hösten. Vi hade några intressanta bolag på span under förra vågen av börsintroduktioner men tyvärr var det många andra som kände likadant och tilldelningen blev minst sagt skral.

Lohilo hade vi koll på när det gick att teckna via Pepins för några år sedan, då under namnet Alvestaglass. Dock hoppade vi och det var ju synd, det hade varit en fin affär idag, men man kan inte fånga alla. Nu får vi en chans igen.

Lohilo - Fitness Foods From The Future!

Lohilo är ett foodtech-företag som säljer sk funktionell mat. Målgruppen är främst träningsintresserade tjejer i åldrarna 20-35.

Sista dag att svara: 12/10 (Avanza) , 13/10 (Nordnet)

Handelsplats: First North.

Pris: 22 kr

Minsta antal aktier: 250 st (tot 5500 kr)

Första handelsdag: 26/10

Avanza och Nordnet går det att teckna sig på bla både ISK och KF.

Mer information kan du bla hitta på Nyemissioner.se

Skapa konto hos Avanza

Lohilo IPO i börspodden

Lohilos IPO presentation

Du kan också läsa hela deras prospekt

Vår strategi

Vår strategi är en in-and-out-affär, dvs att vi köper på första handelsdagen oavsett hur aktien går. Vår IPO-strategi ryms inom lekhinken så det är en liten del av vår totala portfölj och är pengar som vi har råd att ta risk med och därmed även förlora. Hittills har det varit en lyckad strategi och jag borde sammanställa och summera vinsten för att ha koll på det. Vissa bolag som vi tecknar är vi genuint intresserade av där vi tecknat för att behålla på lång sikt.

En aspekt när vi fattar beslut huruvida vi ska teckna eller ej är allmänhetens intresse, hur het aktien är. Vi har ännu inte hunnit göra den analysen men nu börjar Lohilo nämnas lite överallt så vi kommer att ha örat mot rälsen och därefter besluta. Det lutar åt att teckna.

Hur tänker vi?

Så här tänker vi kring att teckna i Lohilo IPO:

 • Börjar bli en del surr om företaget och IPOn
 • Har figurerat i Börspodden och får därmed större spridning
 • Produkten ligger rätt i tiden med miljötänk, träning/aktiv livsstil
 • Tydlig målgrupp

En bonusspaning är att iom Corona så är det fler och fler som arbetar hemifrån och rör sig mindre. Upplevs som högre medvetande att man behöver träna och Lohilo står för en aktiv livsstil.

Tecknar du Lohilo?

9 tankar på “Lohilo IPO – teckna eller avstå?”

 1. Jag tecknar en minimumpost i Lohilo och hoppas på tilldelning. Är även aktieägare sedan tidigare – får se hur det går //Sparpatrullen

  Svara
  • Ja det blir spännande att följa! Sista dagen idag att svara på Nordnet och möjligheten via Avanza stängde igår. Vi har tecknat hos båda för att maximera chanserna att få tilldelning.

   Svara
 2. Jag tvekar fortfarande- ALLA IPO:s är inte lyckosamma.
  Dagens intro – Wästbygg kan väl betecknas som en mindre besvikelse, alla fick 60 st, och vinsten ligger då på runt 400 kr!
  Flera bedömare är tveksamma till Lohilo, kanske tecknar jag på ett konto minimum för chansning!

  Svara
  • Låter ungefär som Readly. Precis som du skriver går långt ifrån alla IPOer bra, något att tänka på i denna IPO-hysteri som fortfarande råder. Hittills har vi gått plus summerat de IPOs vi varit med i, men vi lägger bara pengar från lekhinken.

   Svara
 3. Jag tecknar minimipost på många konton:) Jag tror på företaget och hoppas på rejält med tilldelning och en bra börsstart.

  Svara
  • Gott! Vi kör liknande strategi, flera mäklare, flera personnummer.

   Svara
 4. Ansökte på sju konton och fick tilldelning på ett…bättre än inget:)

  Svara
  • Grattis! Ja det var inte helt lätt när det övertecknades över 8 gånger. Vi kammade hem 0 denna gång. Tänker du äga långsiktigt eller sälja på första handelsdagen?

   Svara
   • Tack! Jag säljer hitintills alltid samma dag. Tittar man på vissa aktier som jag varit med på i IPO så borde jag behållt, men det är alltid lätt att vara efterklok:)
    Jag kommer sälja samma dag som den noteras.

    Svara

Lämna en kommentar