Investera i P2P-lån med Savelend

Innehåller annonslänkar
Kan det vara något att investera i P2P-lån med Savelend? Är du intresserad i att öka dina passiva inkomster? Vi älskar att ha flera sidoinkomster i vår ekonomi för att bygga upp en stabil grund. P2P-lån är ett fenomen som funnits på marknaden några år och speciellt Lendify känner nog många till som en stor aktör. En lite mindre utmanare är Savelend som har som idé att bredda erbjudandet med flera kredittyper. Historiskt har de givit en högre avkastning än t.ex. Lendify.


10% avkastning direkt! När du skapar ett konto via min länk, gör en insättning på minst 5 000 kr och investerar med tjänsten SmartInvest får vi båda 500 kr var i bonus
Vad är Savelend?

Savelend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer med en förväntad avkastning på 7-9 % enligt dem själva. Uppnår man 7-9% ligger man i nivå med eller många gånger över vad preferensaktier ger.

Det Savelend gör är att tillhanda en marknadsplats där investerare kopplas samman med låntagare. Här får privatpersoner och företag plattformen att investera i kredittyper med olika löptider, räntor och risknivåer.

Savelend har tillstånd från Finansinspektionen att omsätta betaltjänster samt att lämna och förmedla konsumentkrediter.

Enligt Savelend har den historiska avkastningen legat på 9.1% per år (2013-2019).

Savelend vs Lendify

Lendify är den stora aktören i Sverige när det handlar om P2P-lån och många bloggare har skrivit om dem. Hos Lendify investerar man i P2P-lån/konsumentkrediter att jämföra med Savelend som har en bredare portfölj.

Savelend erbjuder fyra olika kredittyper att investera i:

  • Konsumentkrediter
  • Företagslån
  • Fakturaköp
  • Inkassoportöljer

En fördel är att Savelend givit högre genomsnittlig avkastning och som jag ser det, bättre riskspridning med flera typer av krediter. Lendify däremot har en fördel att ha ett starkt varumärke.

Så kommer du igång

Det är en rätt okomplicerad process att komma igång hos Savelend:

  • Skapa ett konto hos Savelend
  • Välj den kredittyp som du vill investera i
  • På ditt konto får du månatliga amorteringar och ränta (Här kan du välja om du vill få utbetalt eller återinvestera)

Notera att minsta insättningen är 500 kr.

Tänker vi Investera i P2P-lån med Savelend?

investera i p2p-lån med savelend

Hur tänker vi kring att investera i P2P-lån med Savelend?

Möjligheten att bredda sin investering till kredittyper som Inkasso och Fakturaköp låter lockande och detta passar sig väl i vår s.k. Lekhink som en mindre del av vår totala portfölj. Vi har börjat investera för att på ett riktigt sätt kunna utvärdera Savelends tjänst och kommer att återkomma med en uppdatering framöver.

Den obligatoriska disclaimern: Observera att det alltid finns risker med investeringar. Värdet i en investering kan både öka och minska, och historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Det är just därför vi lägger pengar från vår lekhink i nya typer av investeringar.


10% avkastning direkt! När du skapar ett konto via min länk, gör en insättning på minst 5 000 kr och investerar med tjänsten SmartInvest får vi båda 500 kr var i bonus

Läs mer om investeringar

Vår filosofi är att man med fördel bör ha flera inkomstkällor, gärna många passiva inkomster.

Så här mycket pengar behöver du för att bli ekonomiskt oberoende.

Lämna en kommentar