Om oss

Välkommen till SmartSnål, bloggen som handlar om ekonomi, strategier och spartips…Eller mer specifikt att försöka hitta balansen mellan att njuta av livet och att spara in på de rätta utgifterna för att investera för framtiden.

Var inte dumsnål, läs våra tips och gör smartare val i din vardagsekonomi

Nåt sånt hade en marknadsslogan låtit för bloggen. Men det är inte helt tagit ur luften, jag hoppas att med bloggen kunna dela med mig av mina bästa spartips för att du ska kunna få pengar över till annat.

Jag upplever att landskapet för den enskilde konsumenten i köpvalen är ganska snårigt eller, kanske snarare om vi vänder på det, att det finns så mycket att optimera för att få till ett bättre pris. Jag började intressera mig för detta under min föräldraledighet, som ett sätt att dryga ut föräldrapenningen. Det finns väldigt mycket att ha koll på som konsument och de flesta är lyckligt omedvetna om att de betalar ett alldeles för högt pris för sina varor, eller har flera steg kvar till att ha optimerat sin vardagsekonomi.

En gap-analys

I min marknadsanalys, om än extremt begränsad, insåg jag att det saknas en sajt i detta segment. O ena sidan finns spar/finans/ekonomi-bloggarna där majoriteten fokuserar på vilka bolag på börsen man ska investera i eller djupdyker hur man snålar bäst och sparar för att kunna leva bättre sen. O andra sidan finns bloggar som uppmanar till konsumtion, visserligen genom att hjälpa till med att hitta bästa pris, men på tendensen till överkonsumtion. Jag hoppas kunna förmedla ett budskap mellan dessa, dvs hur vi kan göra smartare val i vardagsekonomin, utan att snåla sig till döds, för att kunna leva gott både nu och i framtiden.

Så häng med så hjälper vi varandra att vara smartsnåla!