Bästa kreditkortet 2020

Inlägget innehåller annonslänkar
Dags för den årliga kampen att kora vinnaren av Bästa kreditkortet 2020. Detta är vår egen jämförelse där vi jämfört kreditkort i olika kategorier och korten i årets uppställning ger poäng, bonus eller cashback på dina köp. Vi går igenom vinnarna som vi själva tycker är bra och vill tipsa om.

Observera att vi inte har tagit krediträntan i beaktning för något kort eftersom vi alltid förespråkar att man betalar räkningen i slutet på månaden.

För alla resesugna: Sas Eurobonus American Express Premium card

bästa kreditkortet 2020
SAS Eurobonus Amex Premium

SAS American Express är bästa kreditkortet 2020 för de som reser mycket, eller för oss som drömmer om den där långresan, kanske med familjen i business class. Med SAS american express är drömmen inom räckhåll, och trots att det är Corona-tider och man inte är jättesugen på att resa är det en perfekt tid att börja samla flygpoäng nu.

Skaffa SAS Eurobonus American Express Premium

 • Kreditkortet med mest pang för pengarna om du vill använda poängen till resor
 • Välkomstpremie 12000 poäng  (om du blir värvad och spenderat 15 000 kr under dina första 3 månader)
 • Du tjänar 15 poäng/100 kr
 • 0 kr första tre månader, därefter 100 kr/månad. Första året kostar kortet dig alltså 900kr.
 • Här har du möjlighet att få en sk ”2 for 1”-biljett efter att ha spenderat 150 000 kr på kortet under ett år. Det innebär att du får köpa två bonusbiljetter men bara betala för en, alternativt få en biljett för halva priset.
Skaffa SAS Eurobonus Amex


sas amex kreditkort

Många drömmer om en resa i business class. Sas American Express har varit en lojal följare i våra plånböcker och hängt med under många år. Den har möjliggjort många gratis flygresor, flera med hela familjen, flera i business class och de flesta långväga.

Höjdpunkten var när vi flög till Australien t/r på poäng. En besparing på ungefär 30000 kr och som grädde på moset flyg vi i business class och kunde få två gratis stopp i Tokyo och Peking som vi utforskade under vars en dag innan vi fortsatte till respektive från Australien. En resa som är ett minne för livet. Jag hoppas att du också når din resa som du drömmer om. Nyckeln för oss har varit SAS Amex kreditkort för att tjäna poäng som vi använt till bonusresor med SAS. Därav räknar vi SAS Amex som bästa kreditkortet 2020 inom kategorin nisch/flyg.Bästa kreditkortet 2020 som allround: Komplett Mastercard

bästa kreditkortet
Komplett Mastercard kreditkort – klicka här för mer information

Komplett kreditkort anser vi vara det bästa kreditkortet 2020 för allround/vardagsinköp. Det har ingen årsavgift och en ganska bra bonus. Det är en väldig fördel att det är ett Mastercard. Mastercard och Visa brukar vara de som accepteras av i princip alla handlare, varför det är bra att ha ett sådant kort i sin plånbok.

Skaffa Komplett kreditkort (annonslänk)

 • Ingen årsavgift
 • Mastercard – vilket accepteras i princip överallt
 • 1.75% valutapåslag i utlandsavgift
 • Avgiftsfria kontantuttag
 • 1-4% Bonus

Bonus

Man får 1-4% bonus på alla köp, lite beroende på vilken typ av köp och var man handlar ifrån. Bonusen utnyttjas genom att man får avdrag på fakturabeloppet på sina köp.

4% om man handlar på Komplett.se

2% på alla Internetköp

1% på alla övriga köp

Notera att man får maximalt 2000 kr i bonus per år, eller max 500kr/månad.

Ansök till kortet

Jag tycker bonusen ser riktigt attraktiv ut, speciellt när det är så enkelt som att bonusen används som betalning av utestående belopp på kortet.

Vissa banker har ett snarlikt system, t.ex. Handelsbanken, där man får bonus i form av fondandelar. Dock uppgår bonusen till maximalt 0,45% om man uppfyller flera av bankens kriterier (pensionsspar, månadssparande etc..). Kompletts bonus däremot är helt utan sådana kriterier, och dessutom gratis, när flera banker har en avgift på sina kort.

Skaffa Komplett Mastercard


Så här valde vi ut bästa kreditkortet 2020

Vi har ingen möjlighet att testa eller läsa på om alla kort på marknaden när vi jämför kreditkort, så detta blir en vinkling av vad vi personligen anser vara bra kort i de olika kategorierna. Kompletts kreditkort som vi skrev om i somras har vi själva ansökt till eftersom vi såg att det tickade av många checkboxar. SAS Amex kreditkort är en nischat kort där du tjänar flygpoäng och är bara vettigt att skaffa om du vill nå en flygresa i princip gratis. Men om det är det som är ditt mål är SAS Amex det bästa kreditkortet 2020 för som resekort enligt oss.

Med dessa två korten har du en väldigt bra setup med ett mastercard som baskort som accepteras i princip överallt, samt ett nischat kort med rätt hög poängintjäning men lite svårare att använda eftersom inte alla handlare accepterar Amex. Tillsammans är korten en väldigt bra kombo och därför blir båda korade till bästa kreditkortet 2020 av oss.

Har vi missat något kort vi borde ta med i vår nästa jämförelse?

2 tankar på “Bästa kreditkortet 2020”

 1. Det stämmer att Komplettkortet inte har någon uttagsavgift, men det bör kanske sägas att man får betala ränta från uttagsdagen.

  Svara
  • Tack för din kommentar Alice, det är bra att veta! Har du själv Kompletts kort och är du nöjd med det?

   Svara

Lämna en kommentar