Aprils sparkvot

Tiden går fort och det är återigen dags att räkna på den senaste månadens sparkvot, aprils sparkvot närmare bestämt.

Aprils sparkvot: 60%

April slutade på 60% sparkvot. För helåret ligger vi på 62%, i linje med föregående år. Vi räknar med att höjda utgifter framöver när samhället öppnar upp och det blir semester med fler utflykter.

Dessutom kommer lönen bli avsevärt lägre under sommarmånaderna då vi passar på att ta ut en del föräldradagar.

aprils sparkvot

Tid till ekonomiskt oberoende

Håller man en sparkvot på 60% över tid kan man bli ekonomiskt oberoende på 9-10 år. Nu ser verkligheten oftast annorlunda men det ger en bra fingervisning. Tex kanske man har pension man kan räkna med, samt själva kostnadsnivån, alltså ens utgifter, kanske inte håller sig konstant på nuvarande nivå om man blickar framåt.

Aprils investeringar

Vi håller på att stänga ett nytt fastighetsprojekt så mycket av sparandet har gått åt till att täcka upp bufferten som vi tömt till förmån för den nya investeringen.


Använd vår tipsbonus, sätt in 10000 och använd Smartinvest. Bjud sen in din partner som gör likadant. Då kommer ni tillsammans ha fått 1200 kr på en investering om 20000kr = 6%!

savelend

Betyg: 5 av 5.

Utöver fastighetsinvesteringen och det återkommande fondsparandet har vi främst lagt in pengar i Savelend nu när börsen är all time high. Förra året gav Savelend en genomsnittlig avkastning på dryga 10% vilket vi gillar!

Vi hörde på Placerapodden att Bankerna har rapporterat lägre kreditförluster och vi hoppas att det även kommer att gälla Savelend.

Hur gör du? Följer du och räknar ut din sparkvot?

1 tanke på “Aprils sparkvot”

Lämna en kommentar